SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Celasin Serbest

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:39:25
Celasin Serbest
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat Soruşturma kapsamında adliyeye getirilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

28 Şubat Soruşturması kapsamında, Ankara Adliyesi'ne getirilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarından Kemal Çetin'in ifadesini aldığı Celasin, serbest kalmasının ardından adliyeden ayrıldı.

Celasin'in avukatı Erol Yılmaz Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Müvekkilim genel olarak, zaten bunun bir darbe süreci olmadığını, olay sırasında Hava Kuvvetleri'nde Kurmay Başkanı olduğunu, herhangi bir dahlinin olmadığını söyledi" dedi. 

Öte yandan, ifadeye çağrılan emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Tümamiral Mustafa Özbey, emekli Tümgeneral Şevket Turan ve emekli Tuğamiral İsmail Ruhsar Sümer, THY'nin tarifeli seferiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştıktan sonra ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geçti. 

Soruşturma kapsamında iki emekli askere ulaşılmaya çalışıldığı ifade edildi.

4 TUTUKLAMA DAHA..

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 emekli askerden 4'ü tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Nöbetçi 3 No'lu Hakimliği'nde sorgulanan 7 emekli askerden, emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci, emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen ve emekli Albay Cengiz Koşal tutuklanırken, emekli Korgeneral Temel Batmaz Dandin, emekli Tümgeneral Fuat Büyükcivelek, emekli Albay Ahmet Ziya Öztoprak adli kontrol şartıyla salıverildi. 

Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan emekli Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, savcılık sorgusunun ardından hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilerek serbest bırakılmıştı.  

Emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci, emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen ve emekli Albay Cengiz Koşal, Ankara emniyetine ait minibüsle eskort eşliğinde Sincan F tipi cezaevine götürüldü. 

Hakimliğin adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı emekli Korgeneral Temel Batmaz Dandin, emekli Tümgeneral Fuat Büyükcivelek ve emekli Albay Ahmet Ziya Öztoprak ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız