SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çelik Veda Ziyaretlerine Başladı

0
Güncellendi - 2016-08-01 22:08:40
Çelik Veda Ziyaretlerine Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Görevi 8 Ağustos'ta Prof.Dr. Ahmet Kızılay'a devredecek olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a veda ziyaretinde bulundu.

Vali Toprak'la vedalaştı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik Vali Toprak’a veda ziyaretinde bulundu.

Rektör Çelik, 8 yıllık görev süresini tamamlamasının ardından ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen rektörlük seçimleri sonrasında da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Cumhurbaşkanlığına sunularak onaylanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a İnönü Üniversitesi Rektörlüğünü devredecek olması münasebeti ile Vali Toprak’ı makamında ziyaret ederek vedalaştı.

Vali Toprak, Rektör Çelik’e ziyareti anısına hediye verirken, İnönü Üniversitesi’ne yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Rektör Çelik’ de, Vali Toprak’a Üniversitede yapmış olduğu çalışmaları tanıtan bir Kitap ile Niyazi Mısri nin yazdığı ve Prof. Dr. Süleyman Ateş tarafından çevrisi yapılan “İrfan Sofrası” adlı kitabı hediye etti.

Rektör Çelik, çok kısa bir süre önce ilimizde göreve başlaması ve birlikte de kısa bir zaman görev yaptıklarını dile getirerek, Vali Toprak’ın ülkenin içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde, Malatya'da başarılı bir şekilde vermiş olduğu talimatlar ve almış olduğu kararlarla Malatyalıların sıkıntılı günleri geride bıraktığını belirtti.

Çelik: Belediye Başkanımıza üniversitemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum

8 yıl boyunca doğup büyüdüğü kentin üniversitesinde hizmet verdiğini belirten Prof. Dr Çelik, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerek Büyükşehir olmadan önce ve gerekse Büyükşehir olduktan sonra üniversitemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hasta yakınları için yapılan konukevini belediyemizin destekleri ile yaptık. Bunun yanında Üniversitemizin yollarının asfaltlanması, Kampüsümüzün şehir içme suyuna kavuşmasına kadar birçok alanda destek gördük. Gerek Belediyemiz gerekse de Üniversitemiz daha iyi yerlerde olacak. Ülkemiz sıkıntılı günler geçirdi inşallah bundan sonra ülkemiz bütün kurum ve kuruluşları ile daha güçlü olacaktır. Milli birlik ve beraberlik içerisinde şuna buna teslim olmadan, milletin değerlerini önemseyerek, ülke olarak daha iyi çalışmalar yapmaya çalışacağız” dedi.

Ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Vatan hainlerinin darbe girişimi ile ülke savunmasını riske atarak büyük bir ihanet içerisine girdiler.  Millet vatanına sahip çıktığı müddetçe bunların bütün çabaları beyhudedir, boşunadır. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin onurlu ve dik duruşu, milletimizin kararlılığı ile darbecilerin oyunları bozuldu. Yıllarca bu darbeciler çok sinsi bir şekilde bütün kurumlara sızmaya çalışmışlardır.  Sızmış oldukları kurumlardan bunlar sökülüp atılacaktır” dedi.

Üniversitenin Malatya için önemli bir kurum olduğunu belirten Başkan Çakır, “Belediyelerin, Üniversitelerin ve diğer kurumların birlikte hareket etmesi uyumlu olması o şehrin kalkınmasına, gelişmesine ciddi katkılar sağlamaktadır. İnşallah bundan sonrada üniversitemiz Malatya’nın ufkunu açmak için bilimsel anlamda fikir üretmeye devam edecektir. Sayın Rektörümüze iki dönmede yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Prof. Dr. Cemil Çelik’e kristal kayısı hediye ederken, Prof. Dr. Cemil Çelik de, Başkan Çakır’a görev süresince Üniversitede yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı bir kitap ile Malatya tanıtımı için hazırlanmış olan Malatya türkülerinin yer aldığı cd hediye etti.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

valirektör

çelik

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız