SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CEM Vakfı'na Arsa Tahsisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:05:56
CEM Vakfı'na Arsa Tahsisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Toplantısı’nı III. Oturumla tamamlarken, Malatya’nın önemli şahsiyetlerinden olan merhum Ferit Mevlüt Aslanoğlu ile Recai Kutan’ın isimleri caddelere verildi.Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl vefat eden CHP Malatya ve İstanbul Milletvekilliği yapan Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun ismini Hasanbey Caddesinden İsmetpaşa Caddesine kadar olan kısma verilmesini kabul etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanlarından Recai Kutan’ın ismi ise sokaktan kaldırılıp caddeye verildi. Sivas ve Hanımınçiftliği caddelerinin Gıda Toptancıları sitesinden Hanımınçiftliği Merkez Cami’sine kadar olan kısma Recai Kutan ismi verilmesi kabul edilirken, Kernek Mahallesi’ndeki Recai Kutan sokağı ismi ise Yuvam sokak olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi gündem maddeleri içerisinde yer alan, Hürriyet (İsmet Paşa) Parkı içerisinde yapılan 1 lokanta ile 3 büfenin Kültür A.Ş.’ye 7 yıllığına kiraya verilmesini kabul ederken, CEM (Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi) Vakfı’nın talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne ait Aşağıbağlar Mahallesinde bir parselin CEM Vakfı’na tahsis edilmesine karar verdi. 

Toplantıda ayrıca Yeşilyurt Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi mahallesindeki Afetevlerinde kentsel dönüşüm projesi uygulanması için Yeşilyurt Belediyesi’ne yetki verilirken, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’ne bağlı Tarihi Mekanlar Kent Estetiği Müdürlüğü bünyesinde Koruma Uygulama Demetim Bürosu (KUDEB) kurulması kabul edildi. Ayrıca kayısı ile ilgili proje uygulama alanı olarak kullanılmak üzere Yaka Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 38 dönümlük arsanın 15 yıllığına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na tahsis edilmesi de kararlaştırıldı.

Gündemde bulunan MASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı yatırım programı kapsamında ilçe merkezleri ile kırsal mahallelerde uygulanmak üzere hazırlanan 36 projenin uygulanması kabul edilirken, Belediye İşhanı teras katındaki bağımsız bölümün talep üzerine 4 yıllığına Kayısı Kenti Muhtarlar Derneği’ne tahsisi ile Yeşilyurt ilçesinde meyve bahçelerinin zirai ilaç ve ilaçlanması kapsamında Yeşilyurt Kaymakamlığı ile Ziraat Odası tarafından hazırlanan projeye 40 bin liralık destek verilmesi de kabul edildi.

Malatya Büyükşehir Meclisi, Haziran Ayı toplantısını 10 Haziran 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız