SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemaat Avlulara Taştı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:38:36
Cemaat Avlulara Taştı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bayram namazını kılmak için camilere gelen vatandaşlar, içeride yer bulamayınca cami avlusunda namaz kıldı.

Kurban Bayramı'nda bayram namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Şehir Mezarlığı'nda namazlarını kılmak isteyen vatandaşlar, içeride yer bulamayınca caminin avlusunda namaz kıldı.

Bayram namazını her sene olduğu gibi Şehir Mezarlığı Camisinde kılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaştı. Namaz sonrası, Malatya Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından vatandaşlara lokum ikram edildi.

"BAYRAMLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bayramlaşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir Kurban Bayramını daha idrak ettik. Yüce Allah'a hamd ediyoruz. Bayramlar bizim için gerçekten çok önemli. Bayramlar, bizim için kutsal ve önemli günler. Birlik, beraberlik ve dayanışmamız için önemli bir gün. Dolayısıyla bu bayramı huzur içerisinde geçirmek nasip olur" dedi.

Çakır, Kurban Bayramı'nın ülkeye, İslam coğrafyasına ve dünyaya barış getirmesi temennisinde bulunarak, şunları söyledi: "Bu bayramın ayrı bir özelliği var. İki bayram arasında çok şehitlerimiz oldu. Malatya'da şehitlerimiz oldu. Bu vesileyle bayramın iklimine uygun olarak, bayram namazını eda ettikten sonra şehitliklerimizi ziyaret ettik. Şehit ailelerinin bayramlarını tebrik ettik ve onlarla birlikte şehitlerimize Fatihalar okuduk. Netice itibariyle gerçekten tüm halkımızın duyarlı olması gerekiyor ve bu bayramları vesile kılarak, kardeşlik duygularını pekiştirmek, birliğimizi artırmak, eş-dost ziyaretlerinde bulunmak, kırgınlıkların ve dargınlıkların giderilmesine vesile olan bu bayramları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah bayramlar, ülkemizde birliğe ve beraberliğe vesile olur. Ülkemizde olduğu gibi tüm İslam aleminde ve dünyada da barışa vesile olmasını temenni ediyoruz. Çünkü bayram, kardeşlik, barış ve huzur demek. Dolayısıyla bize bayramı zehir edenlere de rabbim fırsat vermesin. Hainlere fırsat vermesin. Ülkemizin birliği, beraberliği, dirliği her şeyin ötesinde. İnşallah bunlara da bayramlar vesile olsun. Bütün hemşerilerimin bayramlarını tebrik ediyorum. Tekrar bayramın hem şehrimize hem ülkemize hem de İslam coğrafyasına barış getirmesini diliyorum."

ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ BAYRAMLAŞMA

Bayram namazının ardından vatandaşlar, vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret ettiler ve mezarlıklarda büyük yoğunluk yaşandı. 

Kurban Bayramı'nın ilk günü sabahın erken saatlerinde ay yıldızlı bayraklarla donatılan şehitliklere gelen şehit yakınları da, gözyaşlarına boğuldu. Şahadet şerbetini tadan askerlerin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyan aileleri, şehitlerin mezarlarına çiçek bıraktı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Malatya Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehit yakınlarıyla bayramlaştı. Şehit ailelerinin acılarını paylaşan Çakır, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti.

ÇIRMIHTI'DA..

Yeşilyurt Belediyesi'nin tarihi gelenekleri günümüze taşımak adına yaptığı yenileme çalışmalarından sonra hazır bir görüntüye kavuşan Çırmıhtı Gedik Mahallesindeki Namazgah, Bayram namazı için yine tercih edilen tarihi bir mekan oldu.

Osmanlı İmparatoğlu döneminde vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan Namazgah kültürüne ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın düzenleme çalışmalarını bizzat takip ettiği Gedik Mahallesindeki Namazgah’ta Bayram namazı heyecanı yaşandı.

Geleneklerin unutulmamasının yanısıra bu önemli kültürü yaşatmak adına her yıl olduğu gibi yine namazgah alanında kılınan Kurban Bayramı namazına AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yeşilyurt Merkez Camii İmamı Ahmet Ali Özendi tarafından kıldırılan Bayram Namazının ardından bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız