SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cemaat Değil, Devlet Orduya Sızmış!."

0
Güncellendi - 2016-08-15 17:34:20
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Türkiye’de hukuk, adalet sistemi 2010 referandumuyla birlikte cemaate teslim edildi. ‘Demokratikleşme olacak, 12 Eylül’le hesaplaşacağız’ dediler, yargının tamamını o çeteye verdiler.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Çelikhanlılar Derneği ve lokalini ziyaret ederek, dernek yönetimi ve Çelikhanlılar’la sohbet etti.

Dernek Başkanı Abdurrrahman Gündoğar “Başarısız bir darbe girişimi sonrası hepimize geçmiş olsun. Dernek olarak, Çelikhanlılar olarak laik, demokratik, insan haklarına dayalı, çoğulcu bir demokrasiden yanayız.Bunu her zaman söyledik, söylemeye devam edeceğiz.” dedi. “Bütün dernekleri, STK’ ları ziyaret etmeye çalışıyoruz. Her zaman sizlerin yanında olacağız”diyerek sözlerine başlayan Veli Ağbaba, “Çelikhanlılar bizim için önemli. Çelikhanlılar Derneği’ni de önemsiyoruz.Çelikhan, Malatya’ya resmen bağlı olmasa da, Arguvan kadar, Arapgir kadar bağlı olduğumuz,birlikte olduğumuz bir ilçemiz” dedi.

CEMAAT DEĞİL, DEVLET ORDUYA SIZMIŞ

15 Temmuz Darbe girişimine birkaç açıdan bakmak gerektiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Darbe girişimi Türkiye’yi bir Afrika ülkesi konumuna çekti. Ama sevindirici olan şu, tüm Dünya’ya iktidarıyla muhalefetiyle darbeye karşı hep birlikte net bir duruş sergilendi , bombalara rağmen 4 siyasi partinin meclisi açık tutması, kaybolan imajımız düzeltti. CHP olarak bizim duruşumuz belli. Biz 2007’de, 2011’de ne diyorsak şimdi de onu söylüyoruz. Darbelere karşıyız. Parlamenter demokrasiyi sonuna kadar savunuyoruz.15 Temmuz sonrası, ‘ Bu çete devlete sızmış diyorlar, ne sızması devleti teslim almış. İnsanın, paralel kim diye sorası geliyor. TSK’ya bakıyorsun çoğunluk cemaatte. Komuta kademesinde çoğunluk onlarda.Bu duruma göre cemaat değil Devlet orduya sızmış “ ifadelerini kullandı.

BİZİM DIŞIMIZDA KARŞI ÇIKAN OLMADI

“Biz Ergenekon’da, Balyoz’da, Askeri Casusluk’ta nasıl durduysak şimdi de öyle duruyoruz.” diyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ Türkiye’de hukuk, adalet sistemi 2010 referandumuyla birlikte, %58 le bir yapıya teslim edildi. O dönem büyük bir kampanya yürüttüler. ‘Demokratikleşme olacak, 12 Eylül’le hesaplaşacağız’ demişlerdi. Bizim dışımızda karşı çıkan olmadı. 12 Eylül 2010 referandumuyla birlikte yargının tamamı o yapıya teslim edildi. Onlar ne yaptılar, vatanını seven subayların bazıları darbeci diye, bazılarını casus diye içeri attı.”dedi.

EKSİKLİKLERİMİZİ GÖRÜP, UZLAŞACAĞIZ

Ağbaba konuşmasının devamında; “Türkiye’de bir savaş çıksa F-16 uçağını güvenerek teksim edecek subay yok. Meclisi mi, sarayı mı, düşmanı mı bombalar diye şüpheyle bakıyorlar. Eski genel kurmay başkanı da ‘vicdanım sızlıyor’ diyor. Kendisini defalarca uyardık. Liste verdik kendisine. O listedekiler meclisi bombaladı. Aklı başında hiç kimse kendi ülkesini bombalayabilir mi? Bu acı tecrübeden sonra eksiklerimizi göreceğiz. Uzlaşacağız. Birbirimize kötü bakmayacağız. Sağcısı solcusu bir olacağız.” ifadelerini kullandı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZİYARETİ..

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti. Ağbaba,”Yeşilyurt İlçesinin gelişmesi Malatya’nın gelişimine önemli katkılar sunacaktır” dedi.

Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca’daki Hizmet Binasında gerçekleşen ziyarette CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk ile CHP’li Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

BAŞKAN POLAT, “ÜLKEMİZ DARBELERE MEYDAN VERMEYECEKTİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Polat, “CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz çok önemli bir badireyi milletimizin tamamının el birliği yapmasıyla atlattı. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bütün halkımızla birlikte darbeyi püskürttü. Burada AK Parti, CHP ve MHP aynı tepkiyi ve aynı refleksi gösterdiler. Ülkemiz bundan sonra darbelere meydan vermeyecektir” dedi.

MİLLETVEKİLİ AĞBABA, “DARBENİN ASIL AMACI TÜRKİYE’Yİ YOK ETMEKTİ”

Türkiye tarihinin en kanlı darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 15 Temmuz darbe girişiminin çeşitli sonuçları olduğuna vurgu yaparken, “15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsü Türkiye’yi tamamen yok etmeye yönelik bir girişim olarak görülmektedir. Ülkemiz açısından en önemli nokta darbeden çıkartacağımız sonuçlardır. Birlik, beraberlik, din, dil, mezhep, etnik görüş, siyasi görüş ne olursa olsun insanların darbeye karşı direnmesi önemli. Bundan sonra siyasette bir yumuşama ve uzlaşı havası gözüküyor, bunun devam etmesini istiyoruz. CHP Genel Başkan Yardımcılığı dışında Malatya Milletvekiliyim ve bunun gerekliliğini yapmaya çalışıyorum. Sağcı, solcu, AK Partili, CHP’li, MHP’li hangi siyasi görüşten olursan olsun sonuçta Malatya Milletvekiliyiz. Bunun ne kadar önemli olduğunu, ne kadar sorumluluk taşıyan mevki olduğunu biliyorum. Her zaman Malatya’da insanlar arasında bölen değil, birleştiren bir siyaset yapmaya çalışıyorum. Umarım Malatya’yı eskiye oranla daha fazla kenetlenen, birbiriyle daha fazla barışık, birbirine daha fazla hoş bakan yapıya kavuştururuz” dedi.

AĞBABA, “ YEŞİLYURT İLÇESİNİN GELİŞİMİ MALATYA’NIN GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK”

Yeşilyurt İlçesinin 300 bine yakın nüfusuyla birçok şehirden daha fazla nüfusa sahip bir olduğunu sözlerine ekleyen Ağbaba, “Yeşilyurt, Malatya’nın aslında vitrini ve önemli bir ilçemizdir. Darbe teşebbüsünden sonra oluşan havanın devam etmesi için yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Darbeye nasıl hep birlikte karşı çıktıysak, hizmetlerin de ayrımsız yapılacağına inanıyorum. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ında bu şekilde davranacağına yürekten inanıyorum. Yeşilyurt İlçesinin gelişmesi Malatya’nın gelişimine ve büyümesine önemli katkılar sunacaktır” dedi.

Bülten

ağbaba

ağbaba1

unnamed (1)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız