SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemaat TV'sine Eleştiri

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:41
Cemaat TV'sine Eleştiri
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, 28-29 Kasım günlerinde yapılacak olan ortak sınavla ilgili ayrıntılar hakkında bilgi verirken, sınav güvenliği olmadığı, müdürlerin soruları yakınlarına iletebileceği gibi eleştirilerde bulunan yayın kuruluşlarına da eleştiride bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen başkanın eleştiri yönelttiği basın kuruluşunun Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Samanyolu TV olduğu öğrenilirken, Fırat açıklamasında şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 2013/2014 öğretim yılında Orta Öğretime geçiş tek sınavla değil süreç içinde yapılacak sınavlarla sağlanacaktır. Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak velilerimizi ve kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek istiyoruz.

-Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu sınavın adı ‘’Ortak Sınav’’. Ortak Sınav’ın en belirleyici özelliği orta öğretime geçişte kullanılacak puanın oluşturulması süreç içinde olmasıdır. 6, 7 ve 8. Sınıfın yıl sonu başarı puanının Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

-Öğrencilerimiz, 28-29 Kasım 2013 Perşembe ve Cuma günü olmak üzere 2 gün boyunca günde 3 dersten sınava alınacak sınavlar arasındaki süre bakanlığın açıklamasında 50 dakika olarak belirtilmiş ancak sonradan 30 dakika olarak uygulanması yönünde bir açıklama yapılmıştır.

-28 Kasım Perşembe günü, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden,  29 Kasım Cuma günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı dil derslerinden sınav uygulaması yapılacaktır. Çıkacak olan sorular sınav tarihine kadar işlenen konuları kapsayacak. Bu konular daha önce bakanlık tarafından okullara gönderilmiştir. 

-Sınavlar 09.00’da başlayacak ve 40’ar dakikalık 3 oturum halinde devam edecek, 30 dakikalık 2 arayla birlikte 12.10 bitecektir. Her dersten 20 soru sorulacak çoktan seçmeli olacak ve doğru yanlışı götürmeyecektir. Bundan dolayı öğrencilerimizden boş soru bırakmamalarını istiyoruz.

-Türkçe, Matematik ve Fen ve Teknoloji derslerinin ağırlıklı katsayısı 4, D.K.A.B, Yabancı dil ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin katsayı 2’dir.

-Özürlü olarak sınava giremeyen öğrenciler için İl milli eğitim müdürlüklerince belirlenen okullarda telafi sınavlarına katılacaklardır. Ancak çok gerekli özür olmadıkça öğrencilerimize sınava zamanında girmelerini öneriyoruz.  Öğrencinin yıl içinde yaptığı özürsüz devamsızlıklar da çocukların sıralamasında etkili olacaktır.

-Sınav yapılacak okulda sınav günü ders yapılamayacak diğer sınıflar için okul tatil edilecektir. Biz bunu yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bir sınıfın sınavı için geri kalan 7 sınıfın tatil olması yanlıştır. Bunu önlemek için bu sınavlar hafta sonu yapılmasını öneriyoruz.

-Ortak sınava, 8. Sınıfta öğrenim gören her öğrenci hiç başvuru yapmadan ve para ödemeden kendi okulunda girecekleridir. Açık ilköğretim okulu öğrencileri de yaşları temel eğitim çağını aşması, ve 8. Sınıf öğrencisi olması kaydıyla sınava girebileceklerdir. 

-8 inci sınıf öğrencileri ayrıca 2014 yılı PYBS’ye girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8 inci sınıf öğrencilerinin başvuruları 2014 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.   

-Özürlü öğrencilerin velileri idare tarafından yönlendirilerek, özrünü belgeleyen raporlarla birlikte bağlı bulunduğu RAM’a başvuru yapacak e-okula işletecek,  sonrasında da öğrencinin sınav hizmeti alması sağlanacaktır.

- Bazı yayın kuruluşlarında sınav güvenliğinin olmadığı, müdürlerin soruları yakınlarına iletebilecekleri tehlikesi olduğunu işleyerek müdürlerimize ve öğretmenlerimize hakaret derecesinde yorumlarda bulunmaktadırlar. Biz DES olarak bu yorumları kınıyor ve öğretmenlerimizden özür dilemelerini bekliyoruz. Unutulmasın ki, SBS ve OKS sınavlarını da itham ettikleri bu öğretmenlerin sorumluluğunda yapılıyordu. Üstelik sorular her zaman olduğu gibi polisler tarafından sınav günü okul idaresine teslim edilecek, şehirde polis kırsalda da jandarma güvenliği sağlayacaklardır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz titizlikle çalışmaktadır.

-Yapılacak olan sınavda tüm öğrencilerimize başarılar öğretmenlerimize kolaylıklar dilerim."

ELEŞTİRİ HEDEFİ SAMANYOLU TV

Bu arada, Fırat'ın Pazartesi günü yapacağı basın toplantısına ilişkin olarak Pazar günü basın kuruluşlarına iletilen duyuruda, "İl başkanı Veysel FIRAT, 25 Kasım 2013 Pazartesi saat 10:15'te Malatya gazeteciler cemiyetinde, MEB'in 28-29/ Kasım 2013 günü yapacağı Ortak sınav ile ilgili beğeni, öneri ve eleştirlerini konu alan ve ayrıca Samanyolu Tv tarafından 23/11/2013 Tarihindeki haber programında, okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik HAKARET DOLU haberine cevap vereceği basın toplantısı yapacaktır. Bilgilenize sunulur." denilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız