SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cemaate Uydum!..' Ne Demek?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nde tahsilat şefi olarak grev yaparken,"Emniyeti Suistimal" iddiasıyla mahkemede yargılanan 27 yıllık memur mahkemedeki ifadesinde, "Cemaate uyup, belediyenin 70 bin YTL parasını alarak borçlarımı kapattım" dedi.

Malatya Belediyesi Su Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ) Müdürlüğü'nde Tahsilhat Şefi Abdulvahap D.'nin "Görevi nedeniyle Emniyeti Suiistimal" iddiasıyla Malatya 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi.

Mahkemede ifade veren Abdulvahap D., "27 yıllık memuriyet hayatımda bu şekilde suçlamalarla yargılanmaktan utanç duymaktayım. 2005 yılında cemaate uyup, M.E.'ye ait vezneden banka görevlilerine vereceğimi söyleyerek, 8 defada toplam 70 bin YTL miktardaki parayı alarak borcumun olduğu yerlere ve kredi kartı borcumu kapattım. 2005 yılı sonunda emekli olmayı düşünüyordum. Emekli olduğumda bu parayı geri yatıracaktım. Ancak olayın farkına varılınca açığa alınmadan 2 gün önce bu paranın 17 bin YTL'sini bankaya yatırdım. 2005 yılına ait yaklaşık 58 bin YTL açık vardır. Fakat daha sonra açığın trilyonları bulduğu şeklinde haberler yayılmıştır" ifadelerini ileri sürdü.

Kendisine 1999 ile 2005 yılları arasında suçlamalarda bulunulduğunu belirten Abdulvahap D., "İddianamede suç tarihinin başlangıcı 1999 yılı gösterilmekte olup, 2005 yılına kadar rutin denetimler yapıldı. Bu denetimler sonucunda herhangi bir usulsüzlük görülmedi. Ayrıca denetimler sonucunda takdir de verildi" şeklinde ifade verdi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen ve Malatya Belediyesi'nde koordinatör olarak görev yaptığını söyleyen Vedat D. ise verdiği ifadesinde, "Son iki yıl içinde yani, 2004-2005 yılı için Maliye denetimleri denetim yaptılar.
Denetimlerde herhangi bir açık çıkmadı. 2005 yılındaki olay ortaya çıkınca bir komisyon kuruldu. Ben de komisyonda vardım. Bilgisayar kayıtları ve tahsilat irsaliyeleri üzerinde yaptığımız denetimlerde 202 bin YTL'lik bir açık çıktı. Yani tahsildarlar tarafından tahsil edilip, banka hesabına yatırılmadığı anlaşıldı. Bu tahsil edilen paraları banka hesabına yatırma görevi tahsildarlara aittir" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Malatya Belediyesi'nden 1999-2005 dönemine ait yapılan teftiş raporlarının birer örneğinin belediye ve diğer birimlerden istenmesine, paranın alındığı vezneye ait 1999-2005 dönemine ait dip koçanların istenmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız