SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cemal Bey Öyle Biri Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Eski Devlet Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, Ergenekon soruşturmasına ilişkin, "Devam eden soruşturma için siyasilerin konuşması doğru olmaz" dedi. Akşit, Malatya eski milletvekili olan babası Galip Demirel'le birlikte, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da makamında ziyaret etti.

AKP'DE..
AKP Malatya İl Teşkilatını ziyaret eden Devlet eski Bakanı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Güldal Akşit, parti teşkilatlarının her zaman işin gerçek kahramanları olduğunu söyledi.

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin'i ziyaret ederek, parti çalışmaları hakkında bilgiler alan Akşit, "Önümüzde zor bir seçim süreci var. Bu sürecin başarılı geçeceğine inanıyorum. Parti teşkilatları işin gerçek kahramanlarıdır. Teşkilatlarımızla her zaman diyalog içinde olmalıyız" dedi.

Bir gazetecinin "Belediye Başkanı Cemal Akın, yeniden aday gösterilmeyişinin nedenleri arasında bazı çıkar gruplarına özelleştirilen alanların verilmesini engellediğini" iddiası ile ilgili olarak sorulan soruyu cevaplandıran Akşit, Akın'ın böyle bir açıklamada bulunmuş olamayacağını söyleyerek, "Buradan önce Cemal beyi ziyaret ettim. Kendisi bana, 'Biz koltuklara kaim değiliz. Daha öncede açıklamıştım, 'Yeniden aday olursam hizmetlerime devam edeceğim, aday olmazsam aday olan arkadaşım için çalışacağım' dedi. Bende kendisine teşekkür ettim. Cemal bey böyle bir şey söyleyecek insan değil" şeklinde konuştu.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ise, Akşit'in bakanlığı döneminde Malatya'ya sürekli vermiş olduğu desteğini bu dönemde de milletvekili olarak sürdürdüğünü aktararak, kendisine teşekkür etti.

ERGENEKON MESELESİ..
Bir yakınının cenaze törenine katılmak üzere Malatya'ya gelen Akşit, AKP Malatya İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Ziyareti sırasından bir gazetecinin Ergenekon soruşturmasına ilişkin bir sorusu üzerine Akşit, "Ergenekon'un hukuksal boyutunu burada tartışmayalım. Ben aynı zamanda bir hukukçuyum. Ama, benim Ergenekon ile ilgili olarak yorum yapabilmem için ilgili davayla alakalı dosyaları incelemiş olmam ve ona göre bir değerlendirme getirmem gerekir ki, böyle bir
imkanım olmadı. Olması da şu aşamada mümkün değil" dedi.

Konunun yargıda olduğunu belirten Akşit, "Zaten savcılık gerekli soruşturmayı sürdürmektedir. Bizim konuşmamız doğru değil. Bizler siyasi insanlarız" diye konuştu.

BELEDİYEDE..
Akşit ve eski milletvekili babası Galip Demirel'in Belediye Başkanı Akın'a yaptıkları ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca şu bülten yayınlandı:

"Eski Devlet Bakanı ve Milletvekili hemşehrimiz Güldal Akşit, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Eş Başkanı, eski Vali ve Milletvekili Galip Demirel ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret etti.

21 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Güldal Akşit, “Sayın Belediye Başkanımızı, siyasi hayatını noktalamış kabul etmiyoruz. İnşallah daha başarılı ve iyi görevlerde kendisini göreceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın da “Hemşehrisi olmakla iftihar ettiğimiz Sayın Bakanımızı ve babası Galip Demirel’i ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk bürokrasisinde ve siyasetinde marka olmuş Galip Ağabeyimizi örnek almışızdır.

Malatyalılar olarak böyle bir devlet adamı yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Ayrıca kendisi engin tecrübesiyle bir de evlat yetiştirmiştir. Malatya’mızın bakanlık yapan hanım evlatlarından birisidir. Malatya’nın problemleri söz konusu olduğunda gerek bakanlık yaptığı dönemde gerek milletvekili yaptığı dönemde kendisinden yardım almışızdır. Belediyemiz ve Malatya’mız hususunda yardımlarını esirgememiştir. İnşallah siyasette de bizim rehberlerimizdir. Bizler siyasette de kendilerini kendimize örnek alacağız” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız