SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemal Bey Zoraki!..

A- A+ PAYLAŞ

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Cemal Akın'ın "keyifsizliği", Çevreyolu alt geçit açılışında da bir kez daha gözlendi.

Belediye Başkanı Akın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve partili 3 milletvekilinin yanı sıra genel başkan yardımcısı Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya'nın da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmada, sitemini belirtmekten geri durmazken, tören sırasında Çetinkaya'nın AKP adayı Ahmet Çakır ile Akın'ın ellerini kaldırırak vermek istediği birlik fotoğrafında da "zoraki" hareketleriyle dikkat çekti.

Akın konuşmasında , belediye başkanlığı döneminde yaptıkları hizmetlere ilişkin olarak bu çalışmalarını anlatmayacağım diyerek başlıklar halinde bunları dile getirirken, “ Bütün bu hizmetlerimize ve sizlerin yoğun olarak beni yeniden başkan adayı görme hususundaki teveccühlerinize rağmen, bu nasip olmadı” diyerek sitemde bulundu. Akın buna rağmen partisine küsmediğini öne sürerek şunları ifade etti:

“Ak Parti iktidarı döneminde her alanda adeta büyük bir şantiyeye dönen illerimiz, yerel yönetim alanında da büyük hizmetlere, önemli proje ve yatırımlara kavuşmuşlardır. Ben burada sizlere bizim dönemimizde Malatya'nın hangi hizmetleri aldığını, ne tür projelerin hayata geçirildiğini anlatarak vaktinizi almak istemiyorum. Ancak şunu ifade etmeliyim ki, beş yıllık hizmet sürem boyunca hiçbir zaman gelecek seçimleri düşünerek popülist anlayışla politika yapmadım. Gelecek seçimi değil, şehrin geleceğini düşünerek hizmet etmeye çalıştım. Sizlere bir yıl gibi kısa bir sürede çağın yakıtı doğalgazı Malatya'ya getirdiğimden bahsetmeyeceğim. 113 dönümlük muhteşem Sümerparkı hizmete sunduğumdan, Arıtma tesisini bitirerek hizmete açtığımdan bahsetmeyeceğim. Yine, 109 dönümlük Yeni Hal binasını bitirdiğimden, Muhteşem Yeni Cami Meydanı ve Çevre Düzenlemesinden, Biri karayolları ile müşterek olmak üzere, yapılan üç adet alt geçitten, Kentsel Dönüşüm Projesinden, Şehre 60 bin dönüm imarlı alan kazandırdığımdan, Otobüs filosunu % 55 yenilediğimden, 12 trilyonluk araç alımından, Belediye tarihinde bir ilk olan, kadın danışma ve dayanışma Merkezi, aşevi ve bilgi evinden, Kazandırdığımız ilave alanlarla birlikte, 150 trilyonluk bir yatırım olan, Muhteşem Belediye Sarayını bitirerek hizmete açtığımdan ve birkaç başkanlık dönemine ancak sığabilecek birçok proje ve yatırımlarımızdan bahsetmeyeceğim.

Bütün bu hizmetlerimize ve sizlerin yoğun olarak beni yeniden başkan adayı görme hususundaki teveccühlerinize rağmen, bu nasip olmadı. Bunun takdirini siz değerli hemşerilerime bırakıyorum. Bundan dolayı ne partimize ne de sayın genel başkanımıza asla kırgın değilim. Kadere inanan bir kardeşiniz olarak, bunu bir nasip olarak görüp, rıza ile karşıladım. Türk siyasi tarihinde oldukça emsali bulunan ; " beni aday yaptıklarında iyi, yapmadıklarında kötü" gibi pragmatist bir anlayışta olmadım, olmayacağım. Birileri gibi başka parti aramadım, aramayacağım. Gelen onca teklife teşekkür ederek Ak partide siyaset yapacağımı gururla beyan ettim, etmeye devam edeceğim. Bir nefer olarak Sayın Başbakanımızın emrinde çalışmaya devam edeceğim.

Bu güne kadar imkânlarımız ölçüsünde sizlere hizmet etmeye, Malatya'mızı daha yaşanabilir bir kent yapma yolunda gayret etmeye çalıştım. Yaptığım hiçbir hizmeti, tekrar göreve gelebilme endişesi ile değil, Malatya halkına hizmet endişesi ile yaptım. Bu endişem devam edecektir. Bundan hiç birinizin şüphesi olmasın.

Haklarınızı helal ediniz, benden yana bir hakkım var ise, sizlere helal olsun. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

Akın konuşmasını bitirip kürsüden ayrılırken vatandaşlar arasında bulunan b ir kişi , ‘ Başkanım seni harcayanlar utansın ‘ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız