SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemal Bey'in Anketi!

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin yeniden aday göstermediği belediye başkanı Cemal Akın, yapılan ankette halkın yüzde 80'inin kendi yanında oldukları sonucunun çıktığı iddiasını tekrarladı. Kendisinden başka kimsenin sonucunu bilmediği bu anket sonucu iddiasını, Anadolu Basın Birliği'nden bir grubun kendisini ziyaretinde de tekrarlayan Akın'ın bir başka iddiası da, "Malatya'nın imkanlarını üç-beş kişiye değil de Malatya'ya kullandırtma çabası gösterdiği" şeklinde oldu. Akın bilindiği gibi, çevresindeki 3-5 kişinin etkisiyle kararlar almakla eleştiriliyordu.

Şehir merkezindeki belediye binasını bir gecede yıktıran, belediye kaynaklı dedikodularla da bu binanın birilerine "peşkeş" çekilmemesi için yıktırılıp, meydan yaptırılacağı iddialarını ortaya atan, ancak "kim bunlar?" sorusuna da bir türlü yanıt veremeyen belediye başkanı Akın'ın, bundan birkaç gün sonra "peşkeş olarak" değerlendirilen Sümerbank Fabrikası'nın yeri ile ilgili olarak mecliste alınan imar değişikliği kararına ise hiç değinmemesi dikkat çekti.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret eden, aynı zamanda belediye çalışanı olan Zeki Dağ başkanlığındaki Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesi mensuplarının ziyaretine ilişkin Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret ederek, Malatya’ya yaptığı hizmetlerden dolayı bir plaket verdiler.

23 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Genel Başkanlarının da selamlarını getirdiğini belirterek, “5 yıl içerisinde Malatya’da çok güzel hizmetler yaptınız. Bu hizmetlerden dolayı her zaman yanınızda olduk. Hizmetlerinizi takdir ediyoruz. Malatya’ya güzel bir meydan kazandırdınız. Bundan dolayı size teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, 5 yıl boyunca basın mensuplarıyla birlikte hizmet ürettiklerini belirterek, “Toplumdaki yapılması gereken hizmetleri dile getirerek hizmet hızımızı arttırıyorsunuz. Biran evvel toplumun ihtiyacı içerisinde olan hizmetleri üretmemize vesile oluyorsunuz. Bizler sizlerin uyarılarınızı değerlendiriyoruz ve yapmış olduğumuz hizmetleri de sizler vasıtasıyla toplumumuzla paylaşıyoruz. Bundan dolayı sizlere şükran borçluyuz” dedi.

Basının toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan ağzı olduğunu ifade eden Başkan Akın, “Demokrasilerin en güzel şekilde işleyebilmesi basınının özgür olmasıyla doğru orantılı. Biz ülkemiz için daha özgür basın, tabi basının da özgürlüğünden bahsedebilmek için illa ki haber yapma, haber yayma manasında değil de basının ekonomik yönden de özgürleşmesi anlamında bir özgürlükten bahsediyorum” dedi.

Başkan Akın, 5 yıl içerisinde yaptıkları hizmetleri başlıklar halinde sıralamaya gerek duymadığını, çünkü bu yapılanları Malatya kamuoyunun zaten basın tarafından yapılan haberlerle öğrendiğini belirterek, “sizler bu konulara vakıfsınız. 5 yıllık süre içerisinde Belediyenin imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ettik. Malatya’nın imkanlarını üç beş kişilik gruplara değil de bütün Malatya’ya mal etmek istedik. Biz Malatya halkının desteğine talip olduk ve onların verdiği destek ile bu görevİ ifa ettik ki üç beş kişiye mahkum olmayalım diye.

Hamdolsun bugün Malatya halkının göstermiş olduğu tepkilerden de doğru yolda olduğumuzu hissediyoruz. Yapılan kamuoyu yoklamalarında Malatya’nın yüzde 80’inin den fazlası Cemal Akın olarak yanımda olduklarını ifade ediyorlar. Yapmış olduğumuz hizmetlerden memnun olduklarını ifade ediyorlar. Yapılan çalışmaların da devamını istiyorlar” dedi.

Başkan Akın, “Başka bir kardeşlerimiz şu anda bu göreve taliptir. Ümit ediyorum ki onlarda bizim bayrağı getirdiğimiz noktadan daha ilerilere götürüp dikecektirler ve bundan sonraki çalışmaları da ben eski bir belediye başkanı olarak sizlerin yayınlarınızdan, yazılarınızdan takip edeceğim. Bu vesileyle 5 yıldan beri bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı, eleştirilerinizle beni doğru yola sevketmenizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi."

MUHTAR ZİYARETİ..
Bu arada, Malatya Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği başkan ve yöneticileri de Belediye Başkanı Akın'ı makamında ziyaret etti. (Alttaki fotoğrafta)

Ziyarete ilişkin basın bülteni şöyle:

"Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya beraberinde dernek yöneticileri ve bir grup muhtar ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret ederek, hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

23 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette, 2004 yılından buyana Belediye Başkanı H.Cemal Akın ile birlikte görev yaptıklarını belirten Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya, Başkan Akın’ı görev süresi içerisinde sürekli takip ettiklerini söyledi. Yücekaya, “Takibimiz sırasında baktık ki sonuçta sayın Başkanım kendisine Şehri Emin ünvanı veren bu halka her zaman adil ve adaletli oldu. Biz almış olduğu kararlarda şahsım ve muhtarlarım adına hep kendisini destekledik. Malatyamız’a yapmış olduğu hizmetleri unutmayacağız” dedi.

Plaketten dolayı Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya ile ile muhtarlara teşekkür eden Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise yaptığı konuşmada 5 yıla yakın bir süredir hep birlikte Malatya’ya hizmet ettiklerini belirterek, “Eğer bugün Malatya’ya 4-5 dönemde yapılamayan hizmetleri bir döneme sığdırabilmişsek, bu başarı sizlerle birlikte olan çalışmalarımızın neticesindedir. Eğer siz bize destek vermeseydiniz biz bu kadar bereketli hizmetleri üretemezdik. Sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, özellikle de muhtarlarımız ile mahallelerin ihtiyaçlarını belirledik ve bu ihtiyaçları da imkanlarımız ölçüsünde giderdik” şeklinde konuştu.

Yapılan kamuoyu yoklamalarında kendisine verilen destekten dolayı da vatandaşlara ve muhtarlara teşekkür eden Başkan Akın, “Yapılan kamuoyu yoklamalarında en yüksek kamuoyu desteğini Cemal Akın olarak bana verdiniz. Bu her türlü takdirin ve teşekkürün üzerindedir. Ben ölünceye kadar verdiğiniz bu desteklere layık olmaya çalışacağım” dedi.

Malatyalılara 5 yıl Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğini, bundan sonra da hangi görev kendisine nasip olursa, o görev sırasında da Malatyalıların hizmetinde olacağını kaydeden Akın, “İnşallah başka zeminlerde hep birlikte olacağız. Malatya’nın problemlerini hep birlikte çözeceğiz. Malatya halkının duygu ve düşüncelerini hep birlikte paylaşacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız