SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çemberdeki Malatyalı Kim?!

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet.com tr.’nin bugünkü manşet haberlerinden biri ‘Erbakan’ın Cenazesinde Büyük Saygısızlık’ başlığını taşıyordu.

‘Hem de Canlı Yayında’ üst başlığı ile videosu ile birlikte yayınlanan habere göre, ‘Türk siyasetine yıllarca hizmet eden Necmettin Erbakan’ın cenaze töreninde büyük bir saygısızlık yaşandı. Liderlik yaptığı partinin efsane ismi Profesör Doktor Necmettin Erbakan’ın cenaze törenine binlerce insan katıldı. Toprağa verilmek üzere getirildiği son durağında ise televizyonlar defin işleminin yapıldığı yeri canlı olarak yayınladı. İşte tam burada ekranlara büyük bir saygısızlık örneği yansıdı. Televizyonda tanıdıklarını gören ekran başındakiler, mezarlıkta bulunanları cep telefonlarından aradı. Mezar başında bulunanlardan bazıları telefonlara cevap verince ortaya saygısız bir görüntü çıktı. Hoca’nın dini töreninde mezar başında olduğunu unutanlardan bazıları tanıdıklarına el sallarken, kimileri de gülerek kameraya baktı ve konuşmaya devam etti…Oysa orada Hoca’nın son dini görevi yerine getiriliyordu.

Hürriyet.com.tr videosunu da yayınladığı bu haberinde, Prof. Dr. Necmettin Erbakan toprağa verilirken telefonla konuşan, gülen ve ekran başındaki yakınlarına el sallayanların görüntülerini kırmızı daire içine aldı.

Daire içine alınan ve merhum Erbakan toprağa verilirken mezar başında telefonla konuşanlardan biri de Malatya Eski Belediye Başkanı H. Cemal Akın’dı…

Hürriyet.com.tr’nin görüntülü haberinde Cemal Akın’ın telefonunu çıkarıp konuşmaya başladığı sırada görüntüye ‘Ekranda tanıdığını gören mezar başını telefonla arıyor. Bu olaylar Hoca defnedilirken yaşanıyor’ yazıları geliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız