SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cemevi de Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'ne sunulan Nemrut Dağı'na mescit yapılması ile ilgili komisyon raporunun ardından tartışma yaşandı. AKP'li üyeler CHP'li üyelere Cemevi yapılması konusunda talepte bulunmaları halinde destek vereceklerini söylediler.

Malatya İl Genel Meclisi Kasım ayı çalışmalarını sürdürüyor. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapılan toplantının açılışında İl Genel Meclis Üyelerine Arapgir'in meşhur üzümü tanıtım amaçlı olarak dağıtıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Arapgir ilçesine ziyaret yaptıklarını ve burada yörenin meşhur üzümün bu yıl yeterli talep gelmediği için üreticinin elinde kaldığını ifade etti.

Toplantıda TRT'ye Malatya İl Özel İdaresi'ne ait işhanın da büro tahsis edilmesi ile ilgili gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi.

NEMRUT DAĞI'NA MESCİT VE CEMEVİ TARTIŞMASI
Toplantıda bir önceki toplantıda kabul edilerek bütçe görüşmelerine bırakılan Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun Nemrut Dağı'ndaki otel ile ilgili raporunda Nemrut Dağı'na mescit yapılması ile ilgili talep, tartışma konusu oldu.

CHP'li üye Naki Çalışkan, Nemrut Dağı gibi turizm bölgesine mescit yapılması yerine yakın bir yerleşim yerine hem mescidin hem de Cem evi yapılmasını istediklerini söyledi.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Hasan Göğüs ise, Nemrut Dağı'nda 2 adet yeni tuvalet yapılırken, küçük bir mescidinde yapılmasını istediklerini belirterek, Cem evi içinde teklif verilmesi durumunda destek vereceklerini söyledi.

CHP'li Mustafa Mengüç ise Meclis'te Nemrut Dağı'ndaki otelin çatısını onarımı ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, mescit ile ilgili ifadeyi tartışmadıklarını aktardı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, cami ve mescit yapılması ile ilgili bir karar alma gibi yetkilerinin olmadığını belirterek, konunun yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve tartışmanın bitirilmesini istedi.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun hazırladığı raporda ise şu ifadeler yer almıştı:
"Otelin çatısının olmayışı nedeniyle otel içerisinin sürekli nemli olduğu, bu nedenle bir an evvel otel çatısının yapılması aciliyet arz etmektedir. Yine otel dışında bulunan 2 adet tuvaletin yeterli olmadığı, bu nedenle 2 adet tuvalet ile ihtiyaca cevap verecek bir adet mescit yapılması ayrıca Pütürge-Tepehan sonrası Nemrut'a giden güzergahta yol levhaları olmadığından bir an evvel yol levhalarının yerleştirilmesi gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız