SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemevi Önergesine Red

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:05
Cemevi Önergesine Red
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı MAŞTİ karşısı Yeşilyurt Belediye Hizmet binasında yapıldı. Meclis Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığında gerçekleşen toplantıda CHP Grubunun verdiği ve Cemevinin ibadethane olarak kabul edilmesi önergenin reddi, mali konulardan sonra, kültür, sağlık, eğitim, spor gibi konularda da belediye başkanına geniş yetki verilmesi ile bazı mahallelerde kat artışı talebinin kabulü ve bazı mahallelerde ise artış talebinin reddi kararları çıktı.

Gündem dışı verilen maddeler

Gündem dışı verilen ve belediye başkanı Hacı Uğur Polat’a sağlık, spor, eğitim, kültür gibi alanlarda da geniş yetki vermesini içeren gündem maddesinin okunup gündeme alınması ve CHP Grubunun gündeme alınması talebiyle verdiği ve Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve ibadethanelere tanınan hakların tanınmasını konu alan önergesi AKP’lilerin oylarıyla reddedilmesinden sonra gündem maddelerine geçildi. 

Ertelenen maddeler

Çilesiz Mahallesi 5370 ada 1,2 ve 6 nolu parsellerin, Şifa Mah. 580 Ada 486, 519, 520, 521 Parsellerin, Tecde Mahallesi 5605 ada 3,5,6,7,8,9,10 nolu Parsellerin ve Yeşiltepe Mahallesi 359 ada 1,2,5,6,7,8,9 nolu parsellerin plan tadilatı ve ilçede bulunan parklara isim verilmesi ya da belirlenmesi ile Yakınca Mah. 144 Ada 2 Parselin trafo alanı olarak tahsisi talepleri de oy çokluğuyla ertelendi.

Kabul ya da reddedilen imar maddeleri 

Mevcut imar planında ikiz nizam 4 kat olan Çilesiz Mahallesi 367 ada 7 nolu parselin 5 kata çıkarılması AKP’lilerin oylarıyla kabul edilirken,  mevcut imar planında Blok nizam 16 m (5 Kat) olan Yeşiltepe Mahallesi 3333 ada 5 nolu parselin 18.50’ye çıkarılması talebi ile mevcut imar planında ayrık nizam 3 kat olan Şifa Mahallesi 152 ada 8 nolu parselin 5 kata çıkarılması talepleri de  AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Yönetmelikler kabul edildi 

Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü Görev, Yetki ve Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği ile Mimari Estetik Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği AKP’lilerin oylarıyla Kabul edildi. 

Meclis görevden kaçıyor mu?

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce gündem dışı verilen ve gündeme alınan belediye başkanına eğitim, kültür ve spor alanlarında da geniş yetki verilmesini konu alan önergesi okunup AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. 

Uzmanlarca, meclisinin görev ve yetkisini başkana devredilmesi olarak değerlendirilen ve AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen ve muhalefetin çekimser kalmakla yetindiği ve Belediyenin görev, yetki ve sorumlulukları başlıklı 14. Maddesi ise şöyle: 

MADDE 14.- Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;

a) İmar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; coğrafî ve kent bilgi sistemleri; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50.000'i geçen belediyeler, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açar.

b) Okul öncesi eğitim kurumları açabilir; Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabilir; bu amaçla bakım ve onarımını yapabilir, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa edebilir. Gerektiğinde, öğrencilere, amatör spor kulüplerine malzeme verir ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclisi kararıyla ödül verebilir. Gıda bankacılığı yapabilir.”

Mart ayı toplantısının 03.03.2015 tarihinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclis toplantısı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız