SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cemre Düştü, Bahar Yüzünü Gösteriyor

A- A+ PAYLAŞ

Birinci cemre havaya düştü. Türkiye genelinde bugün hava sıcaklığı 5 ila 7 derece artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla görülecek yağış geçişlerine ilave olarak batı kesimlerin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 5 ila 7 derece artacak.

Rüzgar ise Doğu bölgelerde kuzey ve batı, Batı bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-KUVVETLİ LODOS UYARISI-

Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden İç Anadolu'nun güneyi ve Ege'nin iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara geneli ile Ege kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vs.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-KAR ERİMESİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Yapılan değerlendirmelere göre bölgelerde bugün hava durumu şöyle olacak:

MARMARA : Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevreleri, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecek çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ege kıyıları, akşam ve gece saatlerinde bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçeleri sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı, öğle saatlerinden sonra kıyıları ile gece saatlerinden sonra iç kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Doğu Anadolu'nun doğusunda kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız