SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cenaze Malatya'ya Gönderildi

A- A+ PAYLAŞ

İntihar eden Özel Hareket Daire Başkanı Behçet Oktay'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderildi.

Keçiören Adli Tıp Morgu'na götürülerek otopsisi yapılan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın cenazesi daha sonra Gazi Üniversitesi Hastanesi morgunda getirildi. Buradan alınan cenaze, Özel Harekat polisleri eşliğinde Türk Bayrağı'na sarılı tabutla Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Oktay'ın eşi Şengül, oğulları Mehmet Toğan ve Burak ile kızı Gökçen'in yanı sıra Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Emniyet Genel Müdür yardımcıları, emniyet müdürleri ve Oktay'ın mesai arkadaşları katıldı. Burada yapılan saygı duruşunun ardından Oktay’ın öz geçmişi okundu.

GENEL MÜDÜR: O BİR KAHRAMANDI
Törende konuşma yapan Emniyet Genel Müdürü Köksal, büyük bir acı yaşadıklarını ve bu acıyı paylaşmak için geldiklerini belirterek, Oktay'ın vatanını, milletini seven bir kahraman olduğunu söyledi. Oktay'ın Özel Harekat Dairesi'ni en iyi yere getirmek için gecesini gündüzüne kattığını anlatan Genel Müdür Oğuz Kağan Köksal, “Çok önemli bir rüyası vardı; bana her uğradığında onu anlatır, her karşılaştığımızda ‘Eğitim alanı ne oldu?’ diye sorardım. Çünkü sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel özel harekat eğitim merkezi yaptırma gayreti içerisinde bulunuyordu. Amacı özel harekâtımızı yetiştirmek, hazırlamaktı. Herkes onu çok severdi. Maalesef kısa dönemli buhran sonunda böyle bir son, böyle bir kahraman yakıştı mı? dersek, bir kahramana bu sonun yakışmadığını ve üzüntümün bir kat daha arttığını ifade etmek istiyorum. Polis teşkilatının ender yetiştirdiği insanlardan birisiydi. Silahlı Kuvvetler üstün hizmet madalyasına da layık görülmüş bir insandı. O bir kahramandı” dedi.

Köksal'ın konuşması ardından dua okundu. Daha sonra Özel Harekat polisleri tarafından tekrar omuzlara alınan Behçet Oktay'ın tabutu, cenaze aracına konuldu. Bugün saat 16.15'deki THY uçağı ile cenazesi memleketi Malatya’ya gönderilecek olan Oktay'ın yarın Malatya’nın Hekimhan İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

AĞAR ÇELENK GÖNDERDİ
Tören sırasında Oktay'ın bazı meslektaşları gözyaşlarını tutamadı. Oktay'ın cenazesine başta Mehmet Ağar olmak üzere çok sayıda kişi ve kuruluş çelenk gönderdi. Törene gönderilen ve üzerinde ‘Onuru İçin Öldü' yazılı isimsiz çelenk dikkat çekti.

Oktay'ın Malatya'da düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere çok sayıda özel harekat çalışanı Ankara'dan ayrıldı.

"BİR ARKADAŞI VAR.."
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı sırasında yanında bir arkadaşının bulunduğunu, ancak bu kişinin emekli emniyet müdürü olmadığını belirterek, olayın bütün yönleriyle araştırıldığını söyledi.

Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte gelen 93. dönem kursunu bitiren ve gelecek hafta göreve başlayacak olan kaymakamları kabul etti. Ziyaret öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Atalay, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı ile ilgili sorular üzerine, Oktay'ın cenazesini memleketi olan Malatya'ya uğurladıklarını söyledi. Özel Harekatı güçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Atalay, bu kapsamda Oktay'ın da çok fedakar ve iyi çalışan biri olduğunu kaydetti. Oktay'ın teşkilatta da çok sevildiğini, kendisinin de 'özel olarak değer verdiğini' ifade eden Atalay, Oktay'ı birkaç gün önce gördüğünü söyledi.
Bir gazetecinin 'Neden intihar etmiş olabilir, yanında emekli bir emniyet müdürünün olduğu söyleniyor' şeklindeki sorusu üzerine Atalay, "Diğer boyutları araştırılıyor. Yanında bir arkadaşı var zaten. Ama emekli emniyet müdürü değil, bir arkadaşı var yanında. Yani yalnızken değil olay. Bütün boyutlarıyla savcılık da araştırıyor, arkadaşlarımız da araştırıyor. Başka sebepler var mı diye. Olay da araştırılıyor" dedi.

BABA EVİNE BAYRAK..
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın Malatya'daki baba evine büyük bir Türk bayrağı asıldı.

İntihar ettiği iddia edilen Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın Hekimhan ilçesinin Bağyolu Mahallesi'nde oturan babası Muhammet Oktay'ın evi, akrabalarının akınına uğradı. Büyük Türk Bayrağının asıldığı eve gelen Oktay'ın akrabaları olayla ilgili olarak kimse ile görüşmüyor.

Behçet Oktay'ın 26 Şubat Perşembe günü Hekimhan ilçe mezarlığında toprağa verileceği öğrenilirken, cenazeye çok sayıda Özel Harekatçı müdür ve polisin katılması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız