SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cenaze Töreni Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de mayın patlaması sonucu şehit olan iki polis memuru için Perşembe günü Malatya’da cenaze töreni düzenlenecek.

Nazımiye ilçesi yakınlarında, polis aracının geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlatması sonucu, araçta bulunan Hakan Yavuz ve Gökhan Büyükaslan adlı polis memurları şehit oldu.

İki polis memurunun olay yerinden alınan cesetlerinin, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildiği, iki şehit için 23 Haziran Perşembe günü saat 09.00’da Malatya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Cenaze törenine; İçişleri Bakanı Osman Güneş ile Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahrettin Demirer'in de katılacakları haber alındı. Şehit polislerden Yavuz’un cenazesi Trabzon’a, Büyükaslan’ın cenazesi ise Osmaniye’ye gönderilecek.

BAKAN TUNCELİ'DE KONUŞTU..

Bu arada Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde polis aracına yönelik saldırıda 2 polis memurunun şehit olmasının ardından ilçeye gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Bunun adı resmen savaş ilanıdır. Bunun adı resmen edepsizliktir" dedi.

Uçakla Elazığ'a, oradan da helikopterle Tunceli'nin Nazımiye ilçesine gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş, olay yerine giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Güneş, "Hepimizin sık sık bildiği, gördüğü gibi, kandan, kaostan, gerilimden beslenen ve aslında tam halk düşmanı olan hainler, yıllardır ülkemizde bir oyun sergilemeye çalışıyorlar. Gördüğümüz bu acı tablo da maalesef bu oyunun bir parçası. Bu tür senaryolarla kandan beslenen bu hainlerin emellerine ulaşmaları mümkün değildir. Bu memlekette burada şehit olan kardeşlerimiz gibi 74 milyon insan yaşıyor. Bu vatandaşlarımız ortak kaderi paylaştıkları gibi, ortak geleceği paylaşmaya kesinlikle kararlılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu kötü niyetli insanlara asla pabuç bırakmaz. Hükümetin terörle mücadeledeki kararlığı, her vesile ile ortaya konulmakta ve ifade edilmektedir. Umuyorum ki bu acı son olur. Bu tür kanla beslenme adetlerini bir kenara bırakırlar" diye konuştu.

"BUNUN ADI RESMEN SAVAŞ İLANIDIR, RESMEN EDEPSİZLİKTİR"

Eylemsizliğin devam ettiğini hatırlatan bir gazeteciye cevap veren Güneş, "Eylemsizlik oraya buraya patlayıcı yerleştirmek midir? Eylemsizlik bu polisleri, güvenlik güçlerimizi,yeri geldiğinde vatandaşımızı şehit ederek acı salmak mıdır? Böyle eylemsizlik olur mu? Bunun adı eylemsizlik olur mu? Bunun adı resmen savaş ilanıdır, bunun adı resmen edepsizliktir, hainliktir. Hukuk çerçevesi içinde herkes hak arayabilir ama bunun yöntemi burada görevini yapanları şehit etmekle olmaz. Böyle bir hak arama yöntemi yok. Böyle kirli tezgahlarla hak arayan kişilere devlet gerekli cezayı vermiştir, vermeye de devam edecektir" dedi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, patlayıcı konusunda ise, "Güçlü bir patlayıcı olduğu,önceden buraya döşendiği ve uzaktan kumandalı olduğu anlaşılıyor. Detaylı inceleme ardından kesin durum ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Güneş, buradan polis lojmanlarına giderek polislerin ailesine başsağlığı diledi. Daha sonra helikopter ile ilçeden ayrılan Güneş, yarın yapılacak törene katılmak üzere Malatya'ya gitti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız