SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cennet Bahçesi Kur'an Kursu

0
Güncellendi - 2018-12-11 23:36:37
Cennet Bahçesi Kur'an Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Akçadağ ilçe Müftülüğü Cennet Bahçesi Kur’an Kursu açılış törenine katıldı.

Vali Aydın Baruş, İlçe Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyete Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, hayırseverler ve vatandaşların katıldığı açılış töreni Akçadağ Hecek Cami İmam Hatibi Vedat Durmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçe Müftüsü Oğuz Akdemir, İl Müftüsü Ümit Çimen ve İlçe Kaymakamı Muhammed Taha Canpolat’ın açılış konuşmalarının ardından Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında: “Akçadağ İlçemizde güzel bir çalışma gerçekleştirilmiş, tebrik ediyorum. Emek sarf eden İlçe Müftümüz olmak üzere buradaki tüm din görevlisi arkadaşlarımızın, buraya katkı veren hayırseverlerimizin Allah hayırlarını kabul etsin. Burada hem Kuranı Kerim hem de dinimizin aslına uygun kaynaklar çerçevesinde öğrenecek nesiller yetiştirilecek 4 - 6 yaş grubundan itibaren çocuklarımız burada milli ve manevi değerlerimizle tanışma fırsatı bulacaklar. Diğer yaş gruplarında özellikle yetişkinlerde de Kuranı Kerim öğrenmek isteyen ve dini eğitim almak isteyen değerlerimize sahip çıkmak isteyen diğer vatandaşlarımıza burada güzel nezih bir ortamda bu imkâna kavuşacaklar. Buradan dinimize değerlerimize sahip güzel nesiller yetişsin. Bir de Diyanet şemsiyesi altında bu hizmeti veriliyor olması daha bir anlamlı. Çünkü Diyanet Teşkilatımız Türkiye'de din eğitimi alanında çok kucaklayıcı bir teşkilat ve bütün vatandaşlarımıza hitap eden bir yapıya sahip. Dolayısıyla burada bu eğitimin verilmiş olması 4 - 6 yaş grubu çocuklarımıza eğitim verilmiş olması da çok son derece anlamlı burada çalışan tüm öğretici arkadaşlara Allah'tan Muvaffakiyetler diliyorum. Akçadağ’ımıza, Akçadağ da yaşayan insanlarımıza İnşallah güzel katkılar getirir” dedi.

Konuşma sonrası Vali Aydın Baruş, arsayı hibe eden Mehmet Özbay adına oğlu Çetin Özbay, kursa halıları hibe eden Halil Kaplan adına Mehmet Korkmaz, kurs inşasında katkı sağlayan Çarşı Camii Müezzin- Kayyımı Cumhur Gürcü ve Karamağara Camii İmam-Hatibi Nabi Kınacı’ya plaketlerini takdim etti.

Açılış töreni İl Müftsü Ümit Çimen tarafından yapılan duanın ardından kurdele kesimi ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız