SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cennete Koşar Gibiydik'

A- A+ PAYLAŞ

Kıbrıs Barış Harekatının 36. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı. Akdemir, "Kıbrıs Barış Harekatının 36.yıldönümünde, Türk devletinin ebedi varlığını, milli birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

20 Temmuz 1974 sabahı kendilerinin adeta cennete koşar gibi mücadele ettiklerini söyleyen ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Bayram Akdemir, "Kıbrıs Barış Harekatı, Türkleri olduğu kadar, ada Rumlarını da kurtarmıştı. Hatta, Yunanistan'da 1967 yılında kurulmuş olan Albaylar cuntasının da çökmesine sebep olmuştu" şeklinde konuştu.

ADD'NİN AÇIKLAMASI..
Bu arada Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de, Barış Harekatı'nın yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"20 Temmuz 1974’ de Türkiye, 1960 Garantie Anlaşması’nın kendisine verdiği hakki kullanarak, adaya müdahale etmiştir. Bu Barış Harekâtı Kıbrıs halkının topyekûn katliamını önlemiş, adaya barış getirmiş ve en önemlisi, Kıbrıs Türkünün acılarına son vermiştir.

Barış harekâtı ayni zamanda Rum toplumuna da iç barışı sağlamış, hem Rum tarafı hem Yunanistan’a demokrasiyi getirmiş ve ekonomik gelişmenin kapısını açmıştır.

Kıbrıs’ın acili yılları 19. yüzyıl sonlarından itibaren, yani ada’nın 1878’ de Osmanlı’dan İngiliz idaresine geçtiği dönemler de başlamıştır. Bu dönemden itibaren ada Rumları ve Yunanlıların tek hedefi ENOSIS (İlhak) olmuştur. Bu faaliyet çerçevesi içerisinde hazırlanan AKRITAS kod adli imha planı ile Kıbrıs Türk toplumunun imha edilmesi hedeflenmiştir.

1960 Ortaklık Cumhuriyetinden zorla atılan Türklerin köyleri yakılmış, on binlercesi de evlerini terk etmek ve 11 yıl boyunca açlık ve sefalet içinde yasamak zorunda bırakılmışlardır. 1963 – 1974 zaman dilimi içerisinde Türk halkına yönelik terör ve şiddet olayları devam etti, ancak Türk direnişi sayesinde amaçlarına ulaşamadılar. 15. Temmuz 1974 sabahı kışlalarından çıkan Yunan Askerleri ve fanatik EOKA’ cilar yönetimindeki Rum Milli Muhafız Ordusu, ENOSIS amacıyla darbe harekâtına başlamıştır. Bu olay, Türkiye’yi 1960 Garantie Anlaşmasında öngörülen haklarını kullanarak adaya müdahale etmek zorunda bırakmıştır. Bu harekâtın amacı, Türk halkı’nın imhası ve ENOSIS’i önlemek, adaya barısı getirmekti. Bu harekâtla ayni zamanda, ada’da ki terör olayları son bulmuş ve Türk halkı etrafındaki kuşatma parçalanarak özgürlüğüne kavuşmuştur.

Bu gün ada’da, kendi bölgelerinde, kendi özgür yönetimleri altında yasayan iki halk vardır. Kıbrıs Türk halkı, 15 Kasım 1983’ te kurduğu devletinde (KKTC), demokratik bir çatı altında. Kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olarak yasamaktadır. Ancak, Kıbrıs Cumhuriyeti unvanını, yasadışı olarak kullanan Rum Yönetimi, Kıbrıs Türk halkının haklarını kabul etmemekte direniyor ve ambargolar uyguluyor.

AB, Türk tarafını senelerce oyaladıktan sonra ve„Kıbrıs Cumhuriyeti“ Anayasasına ve uluslararası anlaşmalara aykırı olarak ve Türk tarafı’nın itirazlarını dikkate almadan, Rum yönetimini, ada’nın tek temsilcisiymiş gibi, tam üyeliğe almıştır. Bu hem Kıbrıs Türklerine hem de NATO müttefiki Türkiye’ye yapılan çok büyük bir haksizliktir ve tarihi bir hatadır.

Kıbrıs sorununa çözüm arayışı altında senelerdir süre gelen görüşmeler, Türk tarafını oyalama politikasının bir devamıdır ve hiç bir çözüme götürmeyecektir. Kıbrıs Türküleri’nin kültürel organizasyonlarına dahi müdahale etme cüretini gösteren Rum tarafı, barış istediğine dair hiç bir işaret vermemektedir.

Dini, Dili, Kültürü ve Tarihi ayrı olan iki toplumun 47 yıllık ayrılıktan sonra ve bunca acili olaylardan sonra, hiçbir şey olmamış gibi, bir araya gelmeleri düşünülemez. Avrupa Birliğine bakarsak, ayni kültürü paylasan 27 Hıristiyan ülkeden oluştuğunu görüyoruz.

Türkiye’nin AB üyelik perspektifleri ne olursa olsun, bu üyeliği Kıbrıs Şartı ve Şantajına bağlamak kimseye fayda vermeyecektir. Kıbrıs Türk halkı,kendi kaderini tayin etme hakkinin bir ürünü olan KKTC’ ni ilelebet savunmaya ve yaşatmaya ant içmiştir. Bunu, tüm dünya’nın er veya geç, anlayacağına ve de kabul edeceğine inancımız tamdır.

Barış Harekâtını icra eden kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür eder, canlarını kaybetmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygı ile anıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız