SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Centilmence Bir Yarış Olsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Muzaffer Erşan, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, TSO’nun önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu kaydederek, centilmence bir yarış geçmesi temennisinde bulundu.

Tüfenkçi, “Ticaret ve Sanayi odası bir ilin en önemli meslek ve sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir. Ve onların ilimize ve memlekete kattıkları hem ekonomik anlamda hem de ileriye götürme anlamın da görevleri ve sorumlulukları yadsınamaz. Onun için kendileri ağır bir göreve de talipler” diye konuştu.

TSO seçiminin Malatya’ya hayır getirmesini dileyen Tüfenkçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler sanayicilerin ve tüccarlarımızın seçimine her zaman saygı duyarız. Neticede sandıkta kim çıkarsa gerçekten sanayicimizin ve tüccarımızın tercihidir diye saygı duyarız. Bu anlamıyla da sonuçlar her iki taraf içinde Allah hayırlı etsin. Centilmence bir yarış olmasını diliyoruz. Sonuçta kazanan da Malatya için diyoruz. Çünkü hepimizin ortak paydası Malatya ve Malatya'nın biraz daha ileriye götürülmesidir” dedi. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Muzaffer Erşan ise, “Biz sanayinin, iş dünyasın ve ticaretin içinde olduğumuz için Ticaret ve Sanayi Odamız bizi yakinen ilgilendiriyor. Dolayısıyla kurumumuzun ekonomiye, ilimize ve istihdama daha iyi hizmet üretmesi için böyle bir göreve talip olduk. İnşallah bu görevi layığı ile yaparız. İlimize ve ülkemize katma değer sağlar menfaat temin ederiz” şeklinde konuştu. 

Erşan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, “Ticaret ve Sanayi Odası en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri baştan gelen bir sivil toplum kuruluşudur. Ticaretin ve ekonominin gelişen dünya şatlarında Malatya’mızın da bu pastadan en büyük payı alması için gayret edeceğini düşünüyorum” dedi.

Malatya’ya hizmet edecek güçlü bir kadro oluşturduklarını kaydeden Erşan, “Burası Ticaret ve Sanayi Odası. Sanayi ve ticareti temsil eden sivil bir toplum kuruluşudur. Buranın kesinlikle siyasete karışmamasını arzu ediyoruz. Siyasileşmemesini arzu ediyoruz. Tüm Malatya'nın resmini orada görmek istiyoruz. Malatya'ya hizmet edecek güçlü bir ekibin orada olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Erşan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapısını değiştireceklerine işaret ederek, “Bilindiği gibi 90'lı yıllarda 10 bin üyesi bulunan Ticaret ve Sanayi Odamız da, seçimde 3 bin 500 oy kullanılacak. Bu gerçekten manidardır ve bizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. İnşallah bizim yapacağımız çalışmalarla göreve gelirsek, bu sayıyı 20 bine,30 bine nasıl çıkarırız? Bunun çalışmalarını da yapacağız. Bizim hedeflerimizden birisi de odanın yapısını değiştirmektir. Asıl görevinin de ticaret ve sanayi'ye hizmet edecek bir alt yapı oluşmasını istiyoruz. İlk önce ilimizin veri envanterini çıkarıp, bu veri envanterinde ilimizin artıları nedir, eksileri nedir, fırsatları nelerdir iyice araştırıp ve bu komiteleri buna göre çalıştırmayı düşünüyoruz” dedi. 

"MÜSİAD Tarafım Diyerek Yanlış Yaptı, Kınıyorum"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerinde başkanlığa adaylığını açıklayan Muzaffer Erşan ile birlikte ziyarete katılan iş adamı Mehmet Çığrık ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çığrık, "Birileri AK Parti’yi kendilerinin ön ya da arka bahçesi görmesin" sözleriyle başladığı konuşmasında, “AK Parti Malatya Milletvekilimiz Sayın Ömer Faruk Öz talihsiz bir açıklama yapmıştır. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri öncesinde, 'Arkadaşımız bu görevi 3 dönemdir yapıyor. Arkadaşımızdan çok çok memnunum demesi' hiç şık olmadı. Sağ olsun Muzaffer Erşan başkanımız herhangi bir tarafta yer almıyor. Ayrıca MÜSİAD Malatya Şubesi'ni de yaptığı açıklamadan dolayı kınıyorum. Ben, MÜSİAD'ın kurucu üyesiyim. Burada da 15 tane MÜSİAD üyesi arkadaşımız var. MÜSİAD da bu hatayı yaptı. “Biz tarafız. Şöyle destekliyoruz, falan” bu şık olmadı. Biz tekkeye derviş seçmiyoruz, Malatya'ya Ticaret ve Sanayi Odası'na Başkanı seçiyoruz” görüşünü savundu. 

Bu konu ile ilgili söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Muzaffer Erşan, “İnşallah bu tür şeyler bizim birlik ve beraberliğimizi bozmayacaktır. Sağduyulu olmalıyız. Malatya'yı kucaklayan, herkesin için de olduğu bir resimle hizmet etmek istiyoruz. Bunlar çok önemsenecek şeyler değil. Biz herkesi kucaklıyoruz, herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SANAYİ ESNAFLARIYLA..

Erşan, seçim gezileri kapsamında sanayi esnafıyla da toplantı yaptı. 

Esnaflarla sohbet ederek, görüşlerini alan Erşan, burada yaptığı konuşmada, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın gerek Malatya gerekse de Türkiye’ye en iyi şekilde hizmet edip, bunun yanında da hizmet üretmesi için yeni bir kadroyla göreve talip olduklarını ifade etti. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni bir kana ihtiyacının olduğunu belirten Erşan, “Ticaretin ve sanayinin temeli olan esnaflar, bu işin olmazsa olmaz noktasındalar. Çünkü ticareti de, üretimi de esnafımız neticelendirmektedir. Bu konuyla ilgili küçük sanayilerimizin birçok sorununun olduğunu biliyoruz. Çünkü bizde bu işin içinde sayılırız. Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi ve başkanlığının en güzel şekilde ilimize katkı sağlaması için güzel bir kadro kurduğumuza inanıyorum. İnşallah bu noktada bizi destekleyen arkadaşlarımızı mahcup etmeyeceğimiz kanaatindeyim. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu ve bu konuda da görevi benim almam istendi. Bizde bu bir memleket meselesidir dedik ve kendimize bir görev olarak addettik. İnşallah bu görevi de en güzel şekilde yaparız” dedi. 

Çalışmaların daha verimli, daha kapsamlı ve daha üretken olabilmesi için ciddi bir yapıya ihtiyacın olduğuna işaret eden Erşan, şunları kaydetti: “1970’li yıllarda Malatya’yı Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kayseri ile kıyasladığımızda bu illerden geri değildi. Hatta Konya bizden biraz öndeydi. Ama şuanda baktığımızda bu iller, kıyaslanamayacak kadar mesafeyi açtılar. Bu sivil toplum örgütlerinin iyi çalışmasıyla, siyasilerinin iyi çalışmasıyla; bunun yanında organize fikirler üretip, yapmasıyla ilgilidir. Malatya, büyükşehir oldu. Büyükşehire yakışan bir Ticaret ve Sanayi Odamızın olması gerekiyor. Büyükşehir olmak çok önemli değil, önemli olan bunun içini doldurmaktır. Burada da ufku açmak gerekiyor. Başkanımızın muhakkak ki çok ciddi gayretleri vardır. Ama ufku açmak, bilgilendirmek, bilgi akışını sağlamak ve AR-GE çok önemli. Bunları iyi koordine edebilmek için Ticaret ve Sanayi Odamızın yapısının değişmesi gerekiyor. Şuandaki yapısıyla bundan daha iyisi yapılmaz. Oradaki çalışmaların daha verimli, daha kapsamlı, daha üretken olabilmesi için ciddi bir kadroya ihtiyaç var. Organizasyonun yapısının değişmesine ihtiyaç var. 30 tane meslek temsilcisi var. Bu arkadaşlarımızın daha rahat çalışabilmeleri için bir koordinatöre ihtiyaç var.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız