SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cep' Sorunu Çözülememiş!..

A- A+ PAYLAŞ

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, kamu kurumlarının yetkililerinin fedakarlık göstermesi gerektiğini ve olası afetlere karşı önceden hazırlıklı olunmasını istedi.

Vali Daşöz, Doğanşehir’de yaşanan sel felaketinin ardından gündeme getirdiği bazı kamu kurum yetkililerinin cep telefonlarının kapalı olması eleştirisini sürdürdü ve “ Cep telefonları konusunda bir soruşturma açmak hiçte iyi olmaz. Ancak halen cep telefonlarıyla ulaşamadığımız arkadaşlar bulunuyor. Kamu kurumunda görev yapanların fedakarlık göstermesi gerekiyor. Afet ile hepimiz mücadele etmeliyiz. Pütürge Kubbe Dağı bölgesinde 2 gün önce yaşanan sorunların çözümü için destek olan tüm ekiplere teşekkür ederim” dedi.

Vali Daşöz, İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen 2007 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısını açılışındaki konuşmasında olası afet ve sıkıntılara karşın daha hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “ Yağış dolayısıyla vatandaşların meteorolojiyi iyi takip etmelidir. Özellikle yola çıkacak araç sürücülerinin yolun durumunu öğrendikten sonra hareket etmesinde fayda var. Birde ilçelerdeki görevlilerimiz tarafından kronik rahatsızlıkları bulunan hastaları yakından takip etmeleri olası sıkıntıları en aza indirecektir” dedi.

Vali Daşöz, Karayolları yatırımlarının görüşüldüğü sırada da bir konuşma yaparak, bu yolda yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik olarak karayollarının gerekli teknik çalışmaları yapması gerektiğini, o bölgeye bir sığınma evi yapılabileceğini, tipinin etkisini azaltmaya yönelik olarak tipi koruma duvarları oluşturulabileceğini bu konularda olabilirlik neyse onun yapılması gerektiğini belirtti.

Vali Daşöz, "kendisinin ilk kez, yöre insanının her zaman yaşadığı" Kubbe Dağı’nda yaşanan yolda mahsur kalma olayının sonuncusunda bazı araçların çekme halatı, bazılarında zincir ve özellikle de bir ecza çantasının bile bulunmadığını, büyük araçlarda yolun açılmasında kullanmak için bir kürek veya benzer aletlerin de bulunmadığını gördüklerini belirterek vatandaşların da dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Daşöz, karayolları yatırımları ve çalışmalarına ilişkin olarak ta bazı vatandaşlar tarafından Bölge müdürlüklerinin bulunduğu alanlarda çalışmaları görenlerin Malatya il sınırına geldiklerinde aynı çalışmaları göremeyince kendilerine şikayetlerde bulunduklarını da söyledi. Daşöz, bölge müdürlüklerinin bulunduğu komşu olan illerde sorun olmadığının kendisine iletildiğini, bunun doğru olup olmadığını araştırdığını ifade eden Daşöz, "Diyorlar ki, Kayseri'den Gürün'e kadar problem yok. Gürün'den sonra Malatya arası problemli deniyor. Bu sıkıntılı bölgelerin donanımını arttırmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Vali Daşöz, özellikle kış döneminde Malatya’nın üç önemli noktası bulunduğunu bunların başta Kubbe Dağı olmak üzere Karahan Geçidi ve Reşadiye Geçidi olduğunu bu yolların toplam uzunluklarının yaklaşık 100 kilometre olduğunu bu yolların sorunlarının bir an önce bitirilmesini için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, “ Biz eksiklikleri dile getirdiğimizde kurumlarımız ‘ Biz şöyle yapıyoruz’ diye savunmaya geçiyorlar. Ama şu bilinmelidir ki daha iyiyi aramamız gerekiyor. Her birimimiz daha iyisi için çaba sarf etmelidir” dedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ YARDIMCISI: "ÇIKMASINLAR.."
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş ise, iddilara katılmadığını belirterek, "Malatya'da en sorunlu bölge Kubbedağı'dır. Zaman zaman tipi olunca yol ulaşıma kapanıyor. Çözüm, tipi olunca araçları o bölgeye bırakmamaktır, yolu trafiğe kapatmaktır" dedi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Gülhaş, bu yıl Malatya'da 44 kilometre bölünmüş yol hedeflediklerini ve hava alanı yolunun bu yıl tamamlanacağını vurguladı. Yeşilyurt-Çelikhan karayolunun kalan 34 kilometresinin bitirilmesi için ödeneğe ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Gülhaş, Malatya'yı GAP'a bağlayacak bu yolun biran önce açılmasının önemine dikkat çekti.

ELAZIĞ YOLUNA IŞIKLANDIRMA..
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında İnönü Üniversitesi Yapı Dairesi başkanı Fatih Dulkadiroğlu, Elazığ Karayolu güzergahının akşam saatlerinde tamamen karanlığa gömüldüğünü ve bu güzergahın ışıklandırılmasını istedi.

Vali Daşöz’de konuyu FEAŞ-TEİAŞ ve Karayolları yetkililerine sordu ve yetkinin Karayollarında olduğunu öğrenince “Bu güzergah gerek Malatya’nın prestiji açısından gerekse de Emniyet açısından ışıklandırılması çok önemli, bu konunun takipçisi olmalıyız” dedi.

Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Turan Gülhaş, Kuzey-Güney Çevre Yolları konusunda yapılan çalışmaları anlatırken Vali Daşöz, Malatya Belediye Başkan yardımcısı Nurettin Sevim’e yapılacak çevreyolunun Malatya’nın geleceği açısından çok önemli olacağını belirterek “ 20-30 yıl sonra bizler burada olmayacağız, ama Malatya Belediyesi burada olacak. Sizler burada olacaksınız. 20- 30 yıl sonrasının Malatya’sını bir düşünün nasıl bir Malatya istiyorsunuz? Soru işte burada. Bugün kent merkezini düzeltebilir misiniz? Kayseri gibi rahat mısınız? İmar planlarını yaparken bütün yönlerini düşünün, Güney Çevre yolu mu, Kuzey Çevre Yolu mu? Bütün artıları ve eksileri yan yana koyun, belki Güney Çevre yolunun maliyeti biraz fazla görünebilir ama, Kuzey Çevre yolunun istimlak bedelleri, tarım arazileri, buradan alınan ürünlerin yıllık bedelleri gibi kıstasları yan yana koyun.” dedi.

YATIRIMLAR..
Toplantıda yatırımlar da ele alındı. Vali Daşöz, Malatya’da 2006 yılında 8 sektörde 1302 proje bulunduğunu bu projeler için 2006 yılın ödeneğinin 192 Milyon YTL olduğunu buna karşın 198 Milyon YTL harcanarak nakdi harcamanın yüzde 103 gerçekleştirdiğini belirtti.

Daşöz, geçen yılki projelerden 960’ının bitirildiğini, 172 projenin yapımının sürdüğünü, 15 projenin ihale aşamasında olduğunu, 155 projenin ise çeşitli nedenlerden dolayı ihalesinin gerçekleştirilemediğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız