SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cepheye Koşanlar' Sahnelendi

0
Güncellendi - 2017-03-17 20:55:30
'Cepheye Koşanlar' Sahnelendi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Grubu tarafından 18 Mart Çanakkale Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen“Cepheye Koşanlar “ adlı tiyatro oyununda Çanakkale savaşlarında tarihe altın harflerle yazılan kahramanlıklar ve Anadolu insanının fedakarlıkları anlatıldı.

“CEPHEYE KOŞANLAR” TİYATRO OYUNU DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "Cepheye Koşanlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Anma programı İstiklal Marşı'nın Kabulü (12 Mart 1921) dolayısıyla hazırlanan kısa bir belgesel gösterimiyle başladı.

Yeşilyurt Kent Konseyinin kültürel etkinlikler kapsamında organizasyonunu üstlendiği, Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen “Cepheye Koşanlar “ adlı tiyatro oyununu Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı R.Murat Türksoy, Yeşilyurt İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda sanatsever izledi.

ANADOLU’NUN YÜREKLİ İNSANLARININ ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ ANLATILDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla kurulan tiyatro grubu tarafından sahnelenen ‘ Cepheye Koşanlar “ adlı tiyatro oyununda; Çanakkale savaşları sırasında bayrağını, ülkesini ve vatanını korumak adına büyük bir zaferin altına imza atan Anadolu’nun yürekli insanlarının verdiği amansız mücadele konu edildi. Çanakkale savaşları sırasında hiçbir karşılık beklemeden, yaşadıkları yokluk ve kıtlığa aldırmadan vatan ve millet sevdasıyla cepheye koşan onurlu insanların o zor yıllarda yaşadıklarının anlatıldığı tiyatro oyunu duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale destanını bir kez daha gözler önüne seren tiyatro oyunu izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanırken, genç tiyatrocuların 102 yıl önceki dönemin ruhuna uygun kostümler ve sahne dekoru eşliğinde ortaya koydukları etkileyici performans büyük takdir topladı.

Yönetmenliğini Sema Küllü'nün yaptığı “Cepheye Koşanlar” adlı oyunda Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncuları; Mehmet Tolga Tunç, Mohamad Ahmad, Nazlıcan Çankaya, Samet Güler, Arif Doğan, Sefa Yiğit, Muharrem Bayram ile Yeşilyurt Kent Konseyi tiyatro kursiyerleri Can Kurt, Musa Ercan, Batuhan Yağız, Atakan Atabay ve Kemal Büker rol aldı.

“BİR MİLLETİN GÜCÜNÜ TİYATROYLA ANLATTILAR"

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, ülke tarihinin en büyük zaferleri arasında yer alan Çanakkale Zaferinin 102 nci kutlama yılı etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen “Cepheye Koşanlar” tiyatro oyununda başarılı bir sahne performansı sergileyen genç tiyatrocuları tebrik etti.

Çobanoğlu yaptığı konuşmada, "Ülkemiz hiç bir zaman rahat bir şekilde bırakılmadı. Dün Çanakkale olduğu gibi bugün de aynı şeyleri yaşıyoruz. Bundan yaklaşık yüz yıl önce de aynı şeyleri yaşamışız. Bugün de benzer şeyleri yaşatmaya çalışıyorlar. Yine bugün geçmişte atalarımızın dedelerimizin altında kalktıkları gibi bizlerde kalkacağız. Kardeşlerimiz ecdadımızın kahramanlıklarını, yürekli ve onurlu mücadelelerini sanatın o güçlü diliyle bir kez daha anlattılar. Hakikaten çok duygulandık. Bunu canlandıran oyuncu kardeşlerime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü ise bu tür sanatsal etkinliklerde bizi yalnız bırakmayan sanatseverler hak ediyor. Çünkü sizler ilgi duyduğunuz müddetçe bu kardeşlerimiz oynamaya bizlerde desteklemeye devam edeceğiz. Yeşilyurt İlçesinde gerek tiyatro olsun gerekse de diğer sanatsal faaliyetlerin artması noktasında büyük destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın destekleri sayesinde bu faaliyetleri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız