SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çerçi Partisini Seçti

A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi'nin, 29 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde belediye başkan adaylığı için partisini seçtiği bildirildi.

Çerçi'nin tercihinin Saadet Partisi olduğu belirtilirken, Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, Çerçi'nin belediye başkan aday adaylığı için saat 15.00'de partiye geleceği duyuruldu.

Çerçi, yerel seçim sürecinde önce MHP'den aday adaylığı başvurusu yapmış, ancak bu parti sürpriz bir şekilde Ziraat Mühendisi Cumali Ünaldı'yı aday göstermişti. Çerçi, daha sonra çeşitli partilerden adaylık teklifi almış, Malatya'ya gelerek görüşmeler yapmış, tercihini 9 Ocak Cuma günü açıklayacağını duyurmuştu.

BASIN TOPLANTISI..
Bu arada Çerçi de Saadet Partisi tercihi ile ilgili kararını düzenlediği bir basın toplantısında duyurdu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısıyla kararını açıklayan Çerçi, "71 siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve bazı kurumlarla yaptığım görüşmeler neticesinde ortaya çeşitli görüşler çıktı. Ben de bu görüşlerle ilgili düşüncelerimi paylaştım. Ortak bir fikir birliğine ulaşıncaya kadar genel bir değerlendirmede bulunduk. Kanaat önderleri ve bazı siyasi partiler bizi destekleyeceklerini ifade ettiler. Bizde Saadet Partisi'nden belediye başkanlığı için aday adaylığımızı açıklamaya karar verdik" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden geçen hafta istifa ettiğini belirten Çerçi, "Bağımsız aday olmam konusunda da görüşler çıkmıştı ancak, bu öneri genel olarak benimsenmedi. Saadet Partisi İl Başkanlığına adaylığımı sunacağım. Milliyetçi Hareket Partisi'nden de geçtiğimiz hafta istifa ettim" şeklinde konuştu.

Çerçi, Saadet Partisi'nden aday gösterilmesi halinde seçimde başka partilerden de destek verileceğini iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız