SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çerçi, Telekom'a Dönüyor

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanlığı seçimini kaybettikten sonra, eski kurumu Telekom'a dönmesi girişimleri engellenen Mehmet Yaşar Çerçi'nin, bu kuruma dönüşü için Ankara İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandığı ve Telekom'da Çarşamba günü göreve başlayacağı bildirildi.

Yerel Bakış ve Gerçek Gazetelerinde yeralan haberlere göre; Çerçi, Türk Telekom'a dönüşünün engellenmesi üzerine, özel bir şirkette genel müdür olarak işe başlamasına rağmen, Telekom'a dönüşünü engelleyen Ulaştırma Bakanlığı Türk Telekom Şirketi tasarrufunun iptali için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtı ve kazandı. Kurumun, buna karşı Danıştay nezdinde itiraz ettiği, Danıştay'ın da yapılan itirazı kabul etmeyip, mahkeme kararını yerinde gördüğü bildirildi. Çerçi'nin bu karar üzerine, özel şirketteki görevinden ayrıldığı ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü bünyesinde müşavir ünvanıyla Çarşamba günü göreve başlayacağı iki gazetenin haberinde yeraldı.

Çerçi, 1999'da Malatya Belediye Başkanlığı görevine seçilmeden önce Türk Telekom Malatya Başmüdürü olarak görev yapıyordu. 2004'te Cemal Akın'a karşı belediye başkanlığı seçimini kaybeden Çerçi, eski kurumuna geri dönmek üzere başvurmuş, yasal hakkı olmasına rağmen kuruma dönüşüne engeller çıkarılmıştı. Telekom'un Ankara'daki birimine atama kararı Malatya'ya postayla gönderilmesine rağmen, iddiaya göre AKP'li bir Malatya milletvekilinin devreye girmesiyle, bu karar tebliğ edilmeden PTT'den geri gönderilmiş, yasal sürelere rağmen ataması yapılmayan Çerçi, özel bir telekomünikasyon firmasında işe başlarken, Telekom'daki atamasının engellenmesiyle ilgili İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı.

Arşiv fotoğrafta; Çerçi (soldaki), belediye başkanlığı seçimini kaybettikten sonra, başkanlık mührünü yeni başkan Cemal Akın'a verirken görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız