SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çerçi Umutlu

A- A+ PAYLAŞ

MHP'nin adaylığına sıcak bakmadığı iddiaları bulunan eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, bu konuda YORUM Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

1999-2004 yılları arasında MHP'den belediye başkanlığı yapan, 2009 Mart seçimleri için de bu partiye aday adaylığı başvurusu yapmasına karşın, genel merkezin adaylığına olumlu bakmadığı iddiaları giderek daha yüksek sesle dillendirilen Çerçi'yle ilgili YORUM'un haberi şöyle:

"İsmi etrafında mensup olduğu partisi kadar kamuoyunda da negatif-pozitif spekülasyonların yapıldığı Belediye eski başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, gazetemiz muhabirlerinin 'Genel merkez ve İl teşkilatı adaylığınıza karşı mı?' sorularına 'Genel merkez ile birlikte il teşkilatının kendine karşı bir tutum içerisinde olduğunu kabul etmediğini ve aday adaylığı sürecinin demokratik kurallar içerisinde devam ettiğ' şeklinde yanıtlayarak partisinin kendisine karşı bir tutumu olmadığını belirtti. Çerçi, ayrıca kamuoyunda kendisi için nitelendirilen “Kindar- İnatçı” benzetmelerine ise dinsel içerikli yanıtlar verdi. İşte Çerçi’ye sorularımız ve yanıtları;

SORU: MHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilmeyeceğiniz söyleniyor. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

ÇERÇİ: Adaylık müracaatımızı yaptık, genel merkezimizin değerlendirmesi devam ediyor, sonucun müspet olacağını ümit ediyorum.

SORU: Parti ilkelerine aykırı davrandığınız ve kendinizi partinin üstünde gördüğünüz için aday gösterilmeyecekmişsiniz duyumları var. Buna ne diyorsunuz?

ÇERÇİ: MHP nin kurucusu merhum Alpaslan Türkeş’in 'Sizden gönül seferberliği istiyorum, Milletimizin gönüllerini kazanmanızı istiyorum' emrini ve Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin 'Reis bey herkesi ve herkesimi kucaklamanızı istiyorum' emrini tuttum ve bu doğrultuda Malatya halkına hizmet yaptım ve davrandım. Halkımızın bize olan sevgisi de sanıyorum bundandır.

SORU: Yapınızın inatçı ve kindar olduğu ve bu nedenle MHP tabanında rahatsızlıklar olduğu söyleniyor. Bu değerlendirmeleri nasıl buluyorsunuz? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

ÇERÇİ: Bu kötü sıfatlardan Allah’a sığınırım. 'Kini olanın dini, dini olanın kini olmaz' demiş atalarımız. Biz müminiz elhamdülillah.

SORU: Bütün bunlara rağmen Malatya Kamuoyunda aday olmanız doğrultusunda ciddi beklenti var. MHP Genel Merkezi’ne adaylığınızı kabul ettirmek için beklentileriniz nedir?

ÇERÇİ: Halkın bu teveccühünü partimizin ve Genel Başkanımızın gözardı etmeyeceğine inanıyorum.

SORU: Eğer tekrar Belediye Başkanı olursanız, ne gibi projeleriniz var? Uzak kaldığınız zaman içinde eksikliğini düşündüğünüz ve tamamlamak istediğiniz projeleriniz var mı?

ÇERÇİ: Bu adaylık süreci kesinleştikten sonra bunları uzun uzun konuşacağız inşallah. Fakat şu kadarını söylemeliyim ki; Geçen dönem bizim kalfalık dönemimizdi, bu dönem ise ustalık dönemimiz olacak inşallah.

SORU: Belediye Başkanı olduğunuzda Malatya’nın yönetimi, imarı, gelişmesi ve projeleri için meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile nasıl bir ilişki kuracaksınız?

ÇERÇİ: 'Ben değil biz başaracağız' diyeceğiz ve nerede olursa olsun hiçbir kabiliyete, uzmanlığa, katkıya kapalı olmayacağız.

SORU: Son olarak Malatya’ya diğer belediye başkan adaylarından farklı sunacağınız projeniz var mı?

ÇERÇİ: Malatya’nın vakti, parası, emeği, beyin gücü, birikimleri israf edilmeyecek, bunların hepsi en verimli ve en doğru bir şekilde yönetilecek. Ve Malatya’mız çok süratle her hususta imrenilen bir şehir haline getirilecek inşallah."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız