SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çerçi'den Erkal'a Yanıt..

A- A+ PAYLAŞ

Eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Milletvekili Münir Erkal'ın, Malatya'daki hava kirliliği ile ilgili olarak, "Çerçi döneminde kömür yasağının kaldırıldığı, kimsenin çıkıp hesap sormadığı" yolundaki suçlamalarına yanıt verdi.

Çerçi, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Son zamanlarda yaşamakta olduğunuz sıkıntılardan dolayı hayli müteessir olduğumu belirtir geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

'Çerçi döneminde yapılan, kömür yasağının kaldırılması ile ilgili karara, kimse çıkıp hesap sormuyor, STK'lar çıkıp hesap sormuyor, söz konusu olan bizim sağlığımız, halk sorgulaması yetersiz kaldı.' ifadesi ile yapılan haksız suçlamaya cevaptır.

1- Bahsi geçen karar Vilayetin başkanlığındaki Çevre Kurul Kararıdır, Belediye kararı değil. (Yıllarca Belediye Başkanlığı yapmış ve halen konu ile ilgili Çevre komisyon başkanlığı yapan bir kişi nasıl olur bunu bilmez? )

2- Kararın konusu; Kaloriferli binalarda kaliteli sıvı yakıt pahallı ( ithal kömürün 3 katı ) olduğu için alamayan vatandaşın, hem valilik ve hem de belediyeye kömürlü kazana dönüşüm için yoğun talepleri üzerine, Valilik İl Çevre Kurulunun karar almasıdır. Kaldı ki bu karar yanlış ise ilgililer hakkında neden işlem yapılmadı ve niçin bu karar hala yürürlükte?

Yaşanan olumsuzluklarla ilgili gündem değiştirme, hedef saptırma ve gerçekleri çarpıtma girişiminin bunu yapanlara da, halka da bir faydası yoktur.

Hava kirliliği ile ilgili esas göz ardı edilmeyip hemen yapılması gerekenler ;

--- Karar mucibince kaliteli ithal kömür haricinde şehir içerisine katı yakıt sokturulmamalıdır.

--- 4 numara yerine ucuz diye yasak kirli 6 numara sıvı yakıt tüketilen binalar tespit edilmelidir.

--- Baca temizlikleri ihmal edilmemelidir.

--- Doğru kalorifer yakma tekniği eğitimleri tekrarlanmalıdır.

--- Dar gelirli ailelere dağıtılan kömürlerin standardının il çevre kurulu kararına uygun olup olmadığına bakılmalıdır.

Bütün bunlar Belediyenin ihmal etmemesi gereken ciddi ve hayati görevleridir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız