SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cerrah Titizliğinde FETÖ Temizliği Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2016-08-07 21:41:34
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’ye bu darbenin etkisi, Rusya krizi kadardır. Hatta Rusya krizinden daha da azdır. Ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır” dedi.

Gündüzbey’de gazetecilerle bir araya gelen Tüfenkci, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde ulusal ve yerel basının demokrasiden, hukuktan, özgürlükten, milli iradenin yanında tavır koyduklarını ve darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren ‘özgür basın’ olarak üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiklerini, sürekli milletin içerisinde olup, darbe girişimine karşı durduklarını ifade etti.

“EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ MİLLETİMİZ HAK EDİYOR”

En büyük teşekkürü milletin hak ettiğini dile getiren Tüfenkci, “O gün sivil direniş nedir, tanka, topa, tüfeğe karşı nasıl duruş sergilenir, nasıl irade çelikleşir herkese göstermiş oldular. Türkiye’ye bir istikamet çizilecekse, bu istikameti o tankların önüne yatanlar, silahların karşısında göğsünü siper edenler çizer. Eğer bu ülkeye bir eksen çizilecekse, o ekseni ancak o meydanları dolduran bu millet çizer. Milletin dışında hiçbir gücünde Türkiye’ye istikamet çizme gücünü bir daha gösterememesi lazım” dedi.

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’da milletin kendi iradesine sahip çıktığını ve hakimiyetin kimse olması gerektiğini duruşuyla gösterdiğini belirtti.

“DOST BİLDİĞİMİZ BİR ÜLKEYE YAKIŞAN BİR TAVIR DEĞİL”

Amerika’nın tavrını sert bir dille eleştiren Tüfenkci, şunları söyledi: “Yıllarca ‘demokrasi’ deyip, Türkiye’yi eleştirenler, demokrasiye sahip çıkan bu halkı görmezden gelmeleri, şu veya bu nedenle sanki Erdoğan korkusu ya da nefreti üzerinden Türk halkının demokrasiye sahip çıkışını, ‘diktatörlüğe sahip çıkış’ gibi algı oluşturmaları Türk milleti ve demokrasiden yana olan herkesi üzmüştür. Bizim Avrupa ve Amerika’ya sitemimiz odur. Amerika, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) başını orada besleyerek, orada ikamet etmesine izin vererek esasında bu darbe girişimi karşısında milletin öfkesini, milletin direnişini anlamamış görünüyor veya anlamak istemediğini gösteriyor. Delil istemek veya ‘inceliyoruz’ deyip, Türkiye’yi oyalamak gerçekten Amerika’ya yakışan, dost bildiğimiz bir ülkeye yakışan bir tavır asla ve asla değildir. Eğer bu darbe girişiminin arkasındaki yapı, bu darbe girişimi içerisindeki unsurların yüzde 99’unun FETÖ’ye mensup olduğu herkesçe kabul edilen ve bilinen bir olaysa, bunun arkasında ‘biz bakacağız, inceleyeceğiz’ deyip, zamana yaymayı da doğru bulmuyoruz.”

“HÜKÜMETİMİZ CERRAH TİTİZLİĞİ İÇERİSİNDE FETÖ’NÜN UNSURLARINI TEMİZLİYOR”

Bakan Bülent Tüfenkci, darbeye kalkışanlardan milletin hesap sorulmasını beklediğini ifade ederek, milletin gereğini yaptığını, artık görevin hükümette olduğunu belirtti.

Hükümetin bir cerrah titizliği içerisinde FETÖ’nün unsurlarını bütün bakanlık ve devlet kurumlarından temizlemesi gerektiğine vurgu yapan Tüfenkci, “Ne zaman, nerede, ne şekilde bu hükümetin, devletin işleyişine bomba koyacaklarını bilemiyoruz. Çünkü bu yapıya mensup insanlar akıllarını kiraya vermiş, adeta ele geçirilmiş kompüterler gibi kumandaları başka yerlerde olduğu için kendi amirinde, memurunda ve disiplin silsilesi içerisindeki mekanizmalardan çok dışarıdaki yapılardan emir alıyorlar. Bunların devlet mekanizmaları içerisinden hızlı bir şekilde ayıklanması gerekiyor. OHAL yetkisini meclisten alarak, hükümetimiz ve devletimiz bu mekanizmaların hızlı bir şekilde çalışmasını ve adaletin yerine gelmesi noktasında daha titiz ve çabuk çalışıyor” diye konuştu.

“SUÇA KARIŞMAMIŞ İŞ ADAMLARIMIZIN RAHAT OLMASI GEREKİYOR”

FETÖ’ye finans sağlayan şirketlerin tespit edildiğini dile getiren Tüfenkci, “Bir sürek avı şeklinde bütün şirketlerimizi iş yapamaz hale getirmememiz gerekiyor. Biz, hangi şirketlerin bu yapının şirketleri olduğunu biliyoruz. Hangi şirketlerin bu yapıya finansa sağladığını, kara parayı akladığını veya kendi şirketleri üzerinden bu yapıya finans sağladıklarını biliyoruz. Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var. Ama 7,8 ya da 10 binleri bulan şirket sayısı yok. Suça karışan 200-250’lerle ifade edilen bir şirketler grubu var ama bunun dışında suça karışmamış iş adamlarımızın, ticaret erbaplarımızın rahat olması lazım” dedi.

“YURT DIŞINDA 15 TEMMUZ GERÇEĞİNİ ANLATACAĞIZ”

Bakan Tüfenkci, yurt dışındaki algıyı dağıtmak ve 15 Temmuz gerçeklerini anlatmak üzere bakanların yurt dışı ziyaretlerinde bulunacaklarını ifade ederek, “Düzgün, kurallara uygun, ticari faaliyetlerine piyasa şartları içerisinde devam eden hiçbir şirketin gelecek endişesini taşımaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle de bu noktada yurt dışında oluşan algıyı dağıtmak adına hükümetimizin çeşitli bakanları, önümüzdeki haftalardan itibaren iş adamlarımızla, STK’larla beraber yurt dışında gerçekte 15 Temmuz’da ne oldu, bu yapı nasıl bir yapı bunu geniş bir şekilde anlatmış olacağız” diye konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİNİN EKONOMİYE YÜZDE 1 ORANINDA DAHİ ETKİSİ OLMADI”

Darbe girişiminin Türkiye’ye etkisinin Rusya krizinden daha az olduğunu kaydeden Tüfenkci, şunları söyledi: “15 Temmuz’dan sonra ekonomide büyük endişelere neden olacak bir durağanlaşma görmedik. Türkiye’ye bu darbenin etkisi, Rusya krizi kadardır. Hatta Rusya krizinden daha da azdır. Ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü ilk iş gününden itibaren biz piyasaların tamamını açtık. Borsa İstanbul’u bu teröristler o gece hedef aldılar ve bütün sistemi bozmalarına, tahrip etmelerine rağmen 18 Temmuz’dan itibaren Borsa İstanbul’da dahil bütün piyasalar işler haldeydi. Ekonominin bütün çarkları çalışıyordu. İthalat ve ihracat işlemleri normal zamanlardaki gibi yapılıyordu. Bankalar yurt içi ve yurt dışı para transferleri noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadılar. Bu darbe girişiminin Türkiye ekonomisine abartıldığı gibi çok bir etkisi şuan itibariyle görünmüyor. Ama biz bunu bir fırsata çevirerek hem yurt dışında başlatmış olduğumuz atakları hem Türkiye’de yeni uygulayacağımız teşvik sistemleriyle beraber bayramdan önce açıkladığımız ekonomik paketle beraber Türkiye’de yeni bir kalkınmanın başlangıcını yapmış olacağız.”

“14 AĞUSTOS KEHANETTEN ÖTE BİR ŞEY DEĞİL”

Bakan Tüfenkci, 14 Ağustos’un kehanetten öte bir şey olmadığını kaydederek, “Dağılmış bir örgütün kendi mensupları içerisinde bir heyecan oluşturma adına oluşturulmaya çalışılan veya birileri tarafından kimin tarafından oluşturulduysa oluşturulsun algıdan öte bir şey değil. Gerek güvenlik güçlerimiz gerek hükümetimiz gerekse devletimiz ve milletimiz bir daha asla böyle bir darbeye izin vermeyeceğini sizin de belirttiğiniz gibi yirmi dört günlük meydan nöbetlerinde göstermiş oldular” ifadelerini kullandı.

Selahattin GÖKATALAY, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkci1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • a.gür (7 yıl önce)
    sn Bakanım kapatılan üniversitedeki ögrenciler çok magdur.onlar da ayıklansın zararlılar devre dışı bırakılsın mazlumlar da onların yüzünden perişan olmasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Feto temızlıgı yapmanız güzel anlıyoruz ve tam destek vermiyoruz yalnız anlayamadığımız bır konu var sayın bakanımız? Malatya dan 7. Ci ana jet üssü 171 ci filo kapatılıyor ve 1000 personel form verılıp ivedi dağıtım istenmıs! 172 çi filo zaten yoktu bunun anlamı tamamen kapatılıyor olması! Bunun devamında 2 ci Ordu'nun da gıtmesı ıcın zemın hazırlanıyor! Bunla ilgili açıklama beklıyoruz sayın bakan! Malatya neden cezalandırılıyor? Darbe ıle bu durum ne alaka? Madem ivedi tayın formu yazın denılmıs! Bende darbeye engel olmus bir halk olarak ivedi engel olun bu duruma lütfen! Malatya ceza vermeyin! Yapacaksanız sivil bir havalimanı yapınız!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Yıllarca FETÖ dedikleri suç örgütü ile yan yana olanlar, onlara ne istedilerde vermedim diyenler, kısacası bu terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlar aynı suçu işlemiş olan paralel bir yapıdırlar. O nedenle AKP ile demokrasiye sahip çıkılmaz, onların olduğu alan da demokrasi nöbetçiliği olmaz. Darbe koşullarını yaratanlar ne zaman darbe karşıtı oldular. Bu ülkede kurum ordu her şey hallaç pamuğuna döndürüldü. Bir savaşa maruz kalsak şu an dağıtılmış bir ordumuz var. Zamanında Fetullah Gülen ile ilgili uyarılar yapan CHP liler AKP li bakanlar milletvekilleri '' Höst hoca efendiye laf etirmeyiz çabuk özür dileyi'' diye laf yarışına girenler bu gün hoca efendi dediklerini terörist ilan etmişlerse onların kişiliğinde problem olduğunu gösterir bu durum. Ayıp ayıp düne kadar toz kondurmadıkları Fetullah Gülen için bunu yapanlara güvenilirmi. Kısacası FETÖ ye yardım ve yataklık yapmış olanlara hem güvenilmez hemde aynı suçu işlemiş oldukları için yargılanmalıdırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • kasım (7 yıl önce)
    hem bimere hem cimere yazdım. ülkenin dört yanında belediyeler temizliğe başladı ama maaşallah bizim belediyede hiç yuvalanmamışlar.
    0
    0
    Yanıtla