SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cesaretinizi Örnek Alıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:11
'Cesaretinizi Örnek Alıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ve asker Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıldönümü nedeniyle Malatya'da da törenlerle anıldı 

Atatürk Anıtı’nda, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi, CHP, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından çelenk sunuldu.

Saat: 09.05’te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ş.K.Ö.Endüstri Meslek Lisesi ve fabrikaların sirenlerini çaldı. 2 dakikalık saygı duruşundan hemen sonra 2.Ordu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, anıt şeref defterine, “Ebediyete göç edişinizin 76. Yıl dönümünde, Türk milletinin gönlünde, tarihin silinmez hafızasında büyük izler bırakan Zat-ı Alilerine minnetlerimizi sunmak ve hüznümüzü kalbimize gömerek aziz hatıranızı yad etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

Bıraktığınız ölümsüz eserlerin varisi olmanın daimi gururuyla, belirlemiş olduğunuz medeni ve saygın bir millet olma hedefine doğru ilke ve inkılaplarınız ışığında hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz.

Temelini atmış olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni payidar kılmak için azminizi, cesaretinizi ve kararlılığınızı milletçe örnek alacağımızdan şüpheniz olmasın. Çünkü necip milletimiz, kutsal değerleri uğrunda gözünü kırpmadan şehadete yürüyecek kadar asil bir ruha sahiptir ve bu üstün vasfını ilelebet muhafaza edecektir. Aziz Atatürk! Deniz mavisi gözleriniz ebedi uykusunda olsa bile, çok sevdiğiniz Türk milleti, vatan ufuklarını sizin dosta güven, düşmana korku veren keskin bakışlarınızla gözleme kararlılığından asla vazgeçmeyecektir. Bu vesileyle; başta Zat-ı Alileri olmak üzere kahraman silah arkadaşlarınıza, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize rahmet diliyor; şükranlarımızı arz ediyoruz” yazdı.

Atatürk Anıtı önündeki törenden sonra Atatürk Evi ziyaret edildi.

KONFERANS..

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı ve asker Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıldönümü nedeniyle Malatya’da anma konferansı düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen anma programına Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Çakır, daire müdürleri, askeri ve mülki erkan, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 10. Yıl Nutkunun Okunması banttan verildi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 10’ncu Yıl Marşı söylendi ve Seçme Marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sunumu yapıldı.

Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan tarafından “Atatürk’ün Son Günleri” konulu konferans verildi.

DARENDE'DE..

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76.yılında Malatya’nın Darende İlçesi’nde törenlerle anıldı. 

Darende'de Hükümet Konağı önündeki törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Dr.Süleyman Eser, Garnizon Komutan Üstteğmen Rauf Özgenç ve Cumhuriyet Savcısı Fatih Yol tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Törene, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.

Anma töreni Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda devam etti. Burada Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sunum ve ardından Atatürk ile ilgili günün anlamı ve önemi hakkındaki konuşmalar yapıldı. Slayt ile öğrenciler tarafından, Atatürk'ün hayatı, Atatürk'ten son mektup, Atatürk'e göre Atatürk, Mustafa Kemal'e giden yol, gençliğe hitabı ve gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve sevdiği şarkıları seslendirildi.

MESAJLAR..

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yayınladığı mesajda “Milletimizin yakın tarihte dünya çapında yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, yaşamı boyunca birçok başarıya imza atmış, kurtuluş mücadelemizde ve milletimizin kaderinin belirlenmesinde başrol oynamıştır. 

Büyük şahsiyetlerin fikir ve eserlerini anlamak çok önemlidir. Bizler de millet olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. yılında fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlamaya, anlatmaya ve özümsemeye çalışmalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum”dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76'ncı yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 76'ncı yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.  Türk milletini ve vatanımızı yok olma tehlikesinden kurtarıp, bizlere çağdaş ve bağımsız yaşama onuru kazandıran Atatürk, her daim gönlümüzde ayrı bir yeri olacaktır. Onun vermiş olduğu eşsiz mücadeleyi iyi anlamak ve algılamak gerekmektedir. Bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileriye taşımak, millet olarak en önemli görevimizdir. "En Büyük Eserim" dediği ve bizlere bıraktığı Cumhuriyeti, millet olarak sonsuza kadar yaşatacağız. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği milli irade ve çağdaş Türkiye hedefleri doğrultusunda önemli adımları gerçekleştirmiştir. 

Bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi çıtasını her geçen gün yükselterek büyümeye devam etmektedir. Atatürk, bizlere Türkiye Cumhuriyeti'ni miras olarak bırakırken, milli egemenlik, demokrasi ve çağdaş ülke özlemi çeken diğer ülkelere de aynı zamanda yol gösterici olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü, vefatının 76'ncı yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Eğitim İş Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik de şu mesajı yayınladı:

"Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş ve bağımsız devletini kurarak bizlere emanet etmiş, Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 76. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en büyük liderlerinden biri yapmıştır.

O, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir liderdir. 

Büyük Atatürk’ün bilgisizliğe, dogmalara ve geri kalmışlığa karşı açtığı savaş, ulusumuzun evrensel değerleri özümsemesi ve çağdaş yaşamı kısa sürede benimsemesiyle kazanılmıştır. O’nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir.

O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 91 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaya devam etmektedir.

Ne yazık ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. Bu süreçte emeğimize, geleceğimize, bilimsel eğitime, laik demokratik Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza ve bütünlüğümüze, sosyal hukuk devletine ve yargı bağımsızlığına yönelik saldırılar kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

İnanıyoruz ki, Türk ulusu, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır.

Bütün eğitim iş görenleri, Cumhuriyet’in öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin düşmanlarına karşı yılmadan mücadele edeceklerdir.

Türk Ulusu, Atatürk'ü unutmamıştır ve unutmayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız