SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cesetler Ailelerine Teslim Ediliyor

A- A+ PAYLAŞ

Bingöl- Muş sınır bölgesindeki operasyonda öldürülen ve otopsi için Malatya'ya getirilen 14 teröristten yabancı uyruklu olan 6'sı dışındakilerin cesetleri ailelerine teslim edildi.

Çatışmada öldürülen ve otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu Morguna getirilen cesetlerin; Bülent Tanışık (Diyarbakır), Mahmut Güler (Diyarbakır), Muzaffer Pehlivan (Diyarbakır), Abdullah Rükün (Batman), İdris Sinet (Adana), Hüseyin Kızıl (Adıyaman), Kenan Demir (Siirt), Fatih Çetin (Van), Kemal Tahazade (İran), Arman Katurani (İran), Hamet Guli (Suriye), Reşit Ahmet (Suriye), Adnan Mahmut (Suriye) ve Kava İbrahim (Irak)'e ait olduğu, örgüt sempatizanı bir internet sitesinde yayınlanmıştı.

Yeşiltepe'deki Adli Tıp Morgu'nda otopsileri yapılan cesetler, daha sonra Malatya Devlet Hastanesi Morgu'na nakledildi ve Malatya'ya gelen yakınlarına teslim edilmeye başlandı. İlk olarak Adana nüfusuna kayıtlı İdris Sinet'in cesedi, ailesi tarafından teslim alındı ve minibüsle Adana'ya götürüldü. Daha sonra, aileleri gelen diğer cesetler de teslim edilmeye başlandı. Adıyaman- Kahta nüfusuna kayıtlı Hüseyin Kızıl'ın cesedi de, ailesi tarafından minibüsle götürüldü. Diğer cesetlerin ise Diyarbakır, Batman ve Ergani belediyelerine ait resmi ambulanslarla götürüldüğü bildirildi.

Polis, Devlet Hastanesi Morgu civarında geniş güvenlik önlemleri alırken, morg önündeki ceset yakınları ile bir grup, Kürtçe sloganlar attılar. Cesetlerin teslimi sırasında Malatya'daki bazı dernek ve partilerin yöneticilerinin de hazır bulunduğu bildirildi. Yabancı uyruklu teröristlerin cesetlerinin henüz alınmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız