SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cesetler Ailelerine Teslim Ediliyor..

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’deki operasyonda öldürülen ve otopsi için Malatya’ya getirilen 17 teröristin cesetleri ailelerine teslim ediliyor. Cenazelerin teslimi sırasında polis hastane morgu civarında geniş önlem aldı.

TUNCELİ’DEKİ OPERASYON..
Güvenlik kuvvetleri tarafından Tunceli’nin Ovacık ilçesi Mercan Vadisi’nde 2. kongresini toplayan Maoist Komünist Partisi- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO) örgütüne, gece yarısı operasyonu düzenlenmiş, çıkan çatışmada militanlardan 17’sinin öldürüldüğü bildirilmişti. Öldürülenlerle birlikte 10 adet Kaleşnikof, 4 adet G-3, 1 adet M-16 otomatik piyade tüfeği, 2 adet BKC marka makineli tüfek, 4 kilo C-4 patlayıcı, mühimmat ve doküman ele geçirildiği açıklanmıştı. Bu operasyonun, bölgede oldukları bildirilen 30 dolayında militanı ele geçirmeye yönelik olarak sürdüğü belirtilmişti.

MKP- HKO örgütünün; 1990’lı yılların ortalarına kadar TKP/ML-TİKKO adıyla faaliyet gösteren örgütün, daha sonra “Merkezciler” ve “Konferansçılar” adıyla ikiye ayrılmasının ardından, merkez kanadının 2002 yılında Tunceli bölgesinde ilk kongresini yapması ve MKP- HKO adını almasıyla oluştuğu, İbrahim Kaypakkaya’yı önder olarak kabul ettiği, Tunceli, Tokat ve Amasya bölgesini üs olarak kullandığı bildiriliyor.

KİMLİK BELİRLEMESİ..
Operasyonun ardından cesetler, askeri helikopterlerle otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna getirilmiş, otopsilerin tamamlanmasının ardından ise Malatya Devlet Hastanesi morguna nakledilmişti.

Öldürülenlerin kimlik belirleme çalışmaları sonucu 16’sının açık kimliğinin belirlendiği ifade edildi. Öldürülen militanlar arasında örgütün Avrupa Sorumlusu Aydın Hambayat, Merkez Komite Üyesi Cafer Cangöz, Tunceli-Erzincan bölge sorumlusu Ali Rıza Sabur ile Alaattin Ataş’ın da bulundukları bildirildi.

Malatya’daki kimlik belirleme çalışmalarına göre, cesetler ve memleketleri şöyle:

Cemal Çakmak (Erzincan), Çağdaş Can (Tunceli, Aydın Hambayat (Tunceli), Ali Rıza Sabur (Tunceli), Alaattin Ataş (Tunceli), Okan Ünsal (Ankara), Ökkeş Karaoğlu (Gaziantep), İbrahim Akdeniz (Muş), Binali Güler (Erzincan), Cafer Cangöz (Tunceli), Gülnaz Yıldız (Tunceli), Taylan Yıldız (Tunceli), Berna Ünsal (Ankara), Dursun Turgut (Malatya). Ahmet Pektaş ve Kenan Çakıcı’nın memleketleri hakkında bilgi edinilemezken, son cesedin Ersin adlı militana ait olduğu belirtiliyor.

Cesetlerden 14’ünün ailelerine teslim edildikleri, aileleri henüz gelmeyen 3’ünün ise Devlet Hastanesi Morgu’nda tutuldukları belirtiliyor.

Bu arada, cesetlerin bulundurulduğu Malatya Devlet Hastanesi’nde Çevik Kuvvet tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, öldürülenlerin yakınları ile bazı sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 50-60 kişilik bir grubun da hastanede oldukları görüldü. Cesetler çıkarılırken, bu gruptakilerin “alkışlı ve sloganlı” protestoları üzerine, bulunulan yerin hastane bahçesi ve çevrede de hasta bulunduğu belirtilerek ikaz edildikleri bildirildi. Cesetlerin teslimi sırasında öldürülenlerden birinin yakını baygınlık geçirince, Acil Servis'e kaldırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız