SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çeşit Bol, Geçen Yıldan Ucuz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:25:27
A- A+ PAYLAŞ

Av yasağının kalkması ile birlikte 1 Eylül'de açılan balık sezonu tezgahlara canlılık getirirken balık pazarında da hareketlilik başladı. 

Sezonun ilk mahsullerinde fiyatların geçen seneye kıyasla daha ucuz olması balık pazarı esnafına göre bereketli bir sezon yaşanacağının işareti.

Balık fiyatlarının düşük olması esnaf kadar vatandaşları da memnun ederken, bu durum pazarda adeta bir şenlik havası oluşturdu.

Balık pazarı esnaflarından Mahmut Şişman ilerleyen zamanlarda fiyatların daha da düşeceğini ifade ederek, “Çeşit bol, fiyatlarda geçen yıla göre gayet ucuz. Geçen yıl hamsi 17 liradan açılmıştı bu yıl 10 liradan açıldı, bu hamsinin 11 ve 12. aydan itibaren 4-5 liraya düşeceğinin göstergesidir. Temennimiz bereketli bir sezonun geçeceği yönünde” diye konuştu.

Fiyatların uygun olmasından dolayı vatandaşların talebinin yüksek olduğunu dile getiren Mahmut Şişman, “Halkımız balığı seviyor, balık çok faydalı bir şey, haftada en az iki öğün balık yemek sağlığa faydalıdır. Ayrıca başka şeyler pahalı olduğu için halkımız bol bol balık yesin” dedi.

Tatlı su balıklarının yavaş yavaş tezgahlardan kalkacağını da belirten esnaf Mahmut Şişman, “Baraj balığı 7. ayda başladı, deniz balığı bollaştıkça da tatlı su balığı tezgahlardan kalkar. Vitaminin en fazla olduğu balık deniz balığıdır. Halkımızı deniz balığı yemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız