SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çeşit Çeşit Hırsızlık..

A- A+ PAYLAŞ

50 yolcuyla terkedilen hırsızlık araç.. Sümerbank ve YİFAŞ Fabrikalarında hırsızlık.. Camiden yine halı hırsızlığı..

50 YOLCUYLA KAMYONU BIRAKIP KAÇAN ŞOFÖR..
Hekimhan-Sivas karayolunun 5. kilometresinde Hekimhan Bölge Trafik İstasyonu ekipleri tarafından kasasında 50 tarım işçisiyle seyir halinde iken sabaha karşı 03.00 sıralarında durdurulan 34 DF 0339 plakalı kamyonun, Şanlıurfa- Siverek nüfusuna kayıtlı sürücüsü Ahmet K., kalabalık ve kargaşadan yararlanarak kaçtı.

Polis; kamyonun plaka sorgulamasında, böyle bir aracın kaydının olmadığını saptayınca, bu kez motor ve şasi numarasından sorgulama yaptı. Bu sorgulamada, kamyonun 28 Haziran 2005 tarihinde Tekirdağ’dan çalındığı ve gerçek plakasının 59 RA 238 olduğu belirlendi. Bu arada, kamyonda ele geçen ve sahte plakasına göre düzenlenmiş Motorlu Araç Tescil Belgesi ve Trafik Belgesi’nin yanı sıra, plaka üzerindeki mühürlerin de sahte olduğu saptandı. Firari sürücünün yakalanmasına çalışılıyor.

SÜMERBANK VE YİFAŞ’TAN HURDA HIRSIZLIĞI..
Öte yandan, özelleştirme gerekçesiyle Malatya Girişim Grubu’na satılan ve o dönemden beri çalıştırılmayan eski Sümerbank Fabrikası içerisinde, öğle saatlerinde elindeki çuvalı taşırken güvenlik görevlilerince yakalanan 19 yaşındaki Mehmet B.’nin çuvalında bakır, alüminyum ve demir parçaları bulundu. Güvenlik görevlisi Kadir Gökcen, polise verdiği ifadede, zanlının elindeki malzemelerin şirkete ait olduğunu söylerken, zanlı suçlamaları kabul etmedi ve gönderildiği adliyece salıverildi.

Yeşilyurt ilçesinin Taftacık Mevkiinde bulunan, uzun süredir çalıştırılmayan YİFAŞ Tekstil Fabrikası’ndan hurda malzeme çalındığı saat 21.40 sıralarında polise bildirildi. Araştırmalarını sürdüren polis, kent merkezinde üstünde 500 kilogram ağırlığında alüminyum sac yüklü at arabasını şüphe üzerine durdurdu. Arabanın sürücüsü 20 yaşındaki Tevfik B. gözaltına alındı. Sabıkalı olduğu öğrenilen zanlı, ifadesinde hırsızlık suçlamasını kabul etmedi ve malzemeyi tanımadığı bir şahıstan aldığını öne sürdü.

25 Ağustos günü Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, temel atmak için geleceği Kız Meslek Lisesi kavşağı civarında polisin şüphe üzerine yakalamak istediği, ancak polise güçlük çıkardığı, daha sonra da etkisiz hale getirilip, üzerinde yapılan aramada uyuşturucu hap bulunduğu ve o zaman gönderildiği adliyece serbest bırakıldığı bildirilen Tevfik B.’nin, son hırsızlık suçlamasıyla sevkedildiği adliyece tutuklandığı açıklandı.

EVDE.. CAMİDE..
Sarıcıoğlu Mahallesi Doğan 2. Sokakta Avni Doğan’a ait eve kimsenin bulunmadığı öğle saatlerinde giren hırsız ya da hırsızların, yatak dolabındaki 3 bin YTL ile ev sahibinin eşinin çantasındaki 50 YTL parayı çalarak kaçtıkları bildirildi. Polis araştırmaya başladı.

Bu arada, Malatya’da son haftalarda artan camiden halı hırsızlığı olaylarına bir yenisi daha eklendi. Sanayi Polis Merkezi sorumluluk sahasında bulunan Tepebaşı Camii’ne, öğleden sonra kimsenin bulunmadığı bir sırada pencere korkuluğunu kırarak giren hırsız ya da hırsızlar, 2 adet halıyı çaldılar. Polis bu olayla ilgili araştırmaya da başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız