SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çeşmelere MASKİ Kelepçesi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:44:46
Çeşmelere MASKİ Kelepçesi!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi'nin eski ilçe merkezi olan Eskimalatya'daki meydan çeşmesinin musluklarına MASKİ tarafından kelepçe vurularak suyun kesilmesi tepkilere yolaçarken, MASKİ'nin aynı uygulamayı il merkezinde bulunan ve belediye tarafından yaptırılmış olan çeşmelerde de uygulayıp uygulamayacağı merak konusu oldu.

ÖNCE ŞAŞIRDILAR, SONRA TEPKİ GÖSTERDİLER!.

Eskimalatya'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye otobüs durağının hemen yanında, yaklaşık 20 yıl önce o zamanki ilçe belediyesi yönetimince yaptırılmış olan "3 musluklu çeşme"ye dün gelen bir MASKİ ekibi, buradaki musluklardan vatandaşların su kullanımı engellemek üzere, kelepçe taktı. MASKİ görevlilerinin ne yaptığını önce anlayamayan, daha sonra da durumu kavrayan vatandaşlar sert tepki gösterdiler. Musluklara, üzerinde "borçtan dolayı kesildiği, açılması halinde yasal işlem yapılacağı" uyarısı içeren yazılar bulunan kelepçe takan MASKİ görevlileri de bölgeyi terkettiler.

Battalgazi ilçesinin eski merkezi olan Eskimalatya'nıneski belediye başkanları Selahattin Gürkan, metropol ilçe olan ve nüfusu 300 bini geçen Battalgazi ilçesine başkan seçilen vatandaşlar, MASKİ'nin Gürkan yönetiminde bulunan Battalgazi Belediyesi sınırlarındaki bu uygulamasına bir anlam veremediklerini bildirdiler.

Bu arada, büyükşehir statüsünden önceki Malatya Belediyesi döneminde, il merkezinde belediye tarafından birçok çeşme yaptırıldığı ve bunların hepsinin halen faaliyette olduğu belirtilirken, MASKİ'nin bu çeşmelere nasıl bir işlem yapacağı da merak konusu oldu.

İTHAL EKİBİN YÖNETİMİ..

Bilindiği gibi, Malatya'nın büyükşehir olması ve seçimlerin ardından, Büyükşehir kadrosundaki en önemli görev olan genel sekreterliğin yanı sıra, MASKİ genel müdürlüğüne, yine şehiriçi toplu taşıma şirketi olan MOTAŞ'ın genel müdürlüğüne Kayseri'den bazı isimler getirilmişti. Bu isimlerin tamamı, bir yandan Malatya'yı tanımaya ve öğrenmeye çalışırken, hakkında daha önce hiçbir şey bilmedikleri Malatya'nın yerel yönetimindeki önemli görevleriyle karar alıp uyguluyorlar. Ve bu kararlarının birçoğu da, Eskimalatya'daki "çeşme kelepçeleme" olayındaki gibi çok tartışılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız