SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cesur Bir Liderdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:13
A- A+ PAYLAŞ

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, “Merhum Alparslan Türkeş, siyasi bunalımlarda uzlaşmacı kimliğiyle büyük görev yapmıştı” dedi. 

Dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte Alparslan Türkeş’in 16. vefat yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, “4 Nisan 1997 günü Cenabı Hakkın rahmetine kavuşan, dava, fikir ve devlet adamı, Türk dünyasının Başbuğu, Ülkücü hareketin kurucusu Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in hakkın rahmetine kavuşmasının 16.yıldönümünde kendisini rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Başbuğ Türkeş, milli ve manevi değerlere bağlı kuşakların yetişmesini hedef alır ve sürekli olarak bilim ve teknolojinin önemini vurgulardı” diyen Murat, şöyle devam etti:

“Başbuğ ciddi, vakur, sabırlı ve cesur bir liderdi. Gençlere Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletini aşılardı. Büyük bir devlet adamı, büyük bir Türk milliyetçisi, aynı zamanda milliyetçiliği siyasi bir hareket haline getiren büyük bir liderdi. Türk milletinin birliği, Türk devletinin varlığı ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü bütün tartışmaların üstünde tutardı. Başbuğ en karanlık günlerde bile gençliğe moral vermiş, yılgınlık ve karamsarlığı ülkücülere yasaklamıştı. Siyasi bunalımlarda uzlaşmacı kimliğiyle büyük görev yapmıştı. Ülkesini seven bir Türk milliyetçisiydi, ama ırkçılığı reddeden iyi bir vatanseverdi. Tarih boyunca insanlara acı çektiren siyasi akımın ırkçılık olduğunu söyleyerek ırkçılığı kesinlikle reddeden bir liderdi. Dahi bir asker, iyi bir devlet adamı ve iyi bir düşünürdü. Milyonların gönlünde sevgi, Ahlak ve milliyetçilik aşkı bırakan, bunu nesillerden nesillere sürdürmüş olan tek lider yalnız Türkeş’tir. Başbuğumuz ebediyete intikal etti, fakat o daima gönüllerde yaşayacak ve kalplerde çarpacaktır. Ülkücü gençlik Başbuğunu unutmayacaktır.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız