SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çete Davasında 6 Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ihale çetesi davası kapsamında tutuklu bulunan 16 sanıktan 6'sı tahliye edildi.

Malatya'da özelikle hastane ihalelerine fesat karıştırmakla suçlanan çete davası ile ilgili ilk duruşma yapıldı. Malatya'da Mehmet B. adlı şahısın liderliğindeki çeteye yönelik olarak 25 Şubat 2009 tarihinde yapılan operasyon sonucunda 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti..

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada tutuklu 6 sanıktan 6'sı tahliye edildi. Çetenin kurucusu ve lideri olmakla suçlanan Mehmet B.'nin 6 ayrı şirketin gerçek sahibi olmasına karşın, bunlardan hiç birini kendi adına yaptırmadığı ve şirketleri kendi yanında çalışan işçilerin adına kurduğu, resmi kurumların ihalesine giren diğer firmaları engellediği, bazı firmalarla ihaleler için çıkma tabir edilen bedeller karşılığında anlaşma yaptığı, Malatya Devlet Hastanesi ve diğer kurumların
ihalelerine başka şahısların girmesini engellediği ve bu işleri kendi şirketinde çalışanlar işçilerle birlikte gerçekleştirdiği iddia edildi.

Operasyonun Malatya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.U.G.'nin 2008 tarihinde dövülmesi üzerine başlatıldığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız