SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çete Davasında 6 Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 24 kişinin tutuklu olarak yargılandığı "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" iddiasıyla açılan davanın bugünkü duruşmasında 6 sanık tahliye edildi.

Malatya'da polisin yaptığı, uyuşturucu ve silahın da ele geçtiği geçen yıl Haziran ayındaki "Papatya" ve Aralık ayındaki "Aydınlık" kod adlı ayrı operasyon sonucunda "çete" suçlamasıyla tutuklanan 24 kişi Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktılar.

Dava kapsamında, Mehmet A. (31), Cuma A. (42), Enver A. (28), Cengiz A. (24), Kemal K. (27), Abdurrahman Ç. (25), Gökmen K. (21), Mehmet A. (43), Osman E. (33), Fatih Ç. (30), Reşit A. (25), Mesut U. (39), Turan A. (38), Turan G. (33), Mehmet Z. (27), Recep B. (26), Murat B. (28), Burak D. (21), Engin K. (31), İsmet K. (29), Ömer Y. (27), Eşref T. (28), Uğur S. (21) ve Murat Y. (38) adlı sanıklar, Malatya, Darende, Van ve Konya’da "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde silahlı kasten yaralama, azmettirme ve ruhsatsız silah kullanmak" iddiasıyla suçlanıyorlar.

Mahkemede, sanıklar ve avukatları suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti; duruşma sonucunda Cengiz A., Murat Y., Turan G., Recep B., Turan A. ve Reşit A. adlı şahısların tahliyesine, diğer 18 kişinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız