SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çete İddiasına 18 Tutuklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:09:19
Çete İddiasına 18 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, suç çetesine yönelik operasyonda adliyeye çıkarılan 51 zanlıdan 18’i tutuklandı. 

Malatya merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 51 şüpheli sorgularının ardından Malatya Adliyesi’ne getirildi. Şüphelilerden 39 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 12 kişi serbest kaldı. Mahkemeye çıkarılan 39 zanlıdan 18’i tutuklanırken, 21 zanlı denetimlik serbestlik kaydıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin; kamu kurumlarının yapmış oldukları yemek ve temizlik hizmetleri ihalelerini, ihale öncesinde diğer firma sahiplerini ve ihale komisyonundaki kamu görevlilerini silahla yaralama, darp ve tehdit etmek suretiyle ihaleleri alarak ihaleye fesat karıştırdıkları; aynı zamanda aldıkları ihalelerin şartnamede belirtilen koşullarına uymadıkları, örgüte ait şirketin kalitesiz ve yetersiz malzeme kullandığını tespit ederek şirketi uyaran kurum görevlisini tehdit edip silahla yaraladıkları iddia ediliyor.

2 yıllık takip ve inceleme sonucunda devleti 12 ile 16 milyon TL arasında zarara uğrattıkları iddia edilen şüpheliler hakkındaki suçlamalar şöyleydi:

“Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemek, örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, kasten silahla yaralama, oto ve iş yeri kurşunlama, hürriyeti tahdit, uzun namlulu silah bulundurma, uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet verme, nitelikli dolandırıcılık, edimin ifasına fesat karıştırma ve nitelikli hırsızlık.”

POLİS AÇIKLAMASI..

Bu arada Emniyet Müdürlüğü operasyon ve adli sonucuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; 

 Haksız Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Silahlı Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek, Örgüte Üye Olmak, Örgüte Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç işlemek, Örgüt İçerisindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bileyerek ve İsteyerek Yardım Etmek, Kasten Silahla Yaralama, Oto ve İş Yeri Kurşunlama, Hürriyeti Tahdit, Tehdit, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak, İhaleye Fesat Karıştırma, Rüşvet Verme, Nitelikli Dolandırıcılık, Edimin İfasına Fesat Karıştırma ve Nitelikli Hırsızlık suçlarına yönelik olarak yapılan çalışmalar neticesinde, Malatya ili merkez olmak üzere Adana, Antalya, Mersin, Muş, Elazığ, Konya ve İstanbul illerinde kamu kuramlarının yemek ve temizlik ihalelerine giren O.Y. ve babası R.Y. isimli şahısların liderliğindeki silahlı suç örgütüne yönelik olarak 26.03.2013 günü 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 51 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şahıslardan 4 Adet ruhsatsız tabanca, 2 Adet Av Tüfeği,1 adet namlu ağzı açılmış gaz tabancası,1 adet bilye atar tabanca,1 adet kurusıkı tabanca, 7 adet tabanca şarjörü, 257 adet çeşitli çaplarda tabanca mermisi, Örgütün kontrolündeki firmalara ait çok sayıda ticari evrak, Örgüt arşivinin bulunduğu 1 adet bilgi işlem serveri, çok sayıda dijital materyale, temin kaynağı belli olmayan 11.840 adet ton balığı konservesine, 36.192 adet çoğunluğu et kavurma konservesi olmak üzere çeşitli gıda konservesine ve çok sayıda gıda maddesi ile şüpheli şahısların kullanımında bulanan taşınır, taşınmaz mal varlıklarına ve mali alacaklarına el konulmuştur.

30/03/2013 günü C.Savcılığına intikal ettirilen 51 şüpheliden, 12 şüpheli C.Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır. Mahkemeye sevk edilen 39 şüpheliden, 21 şüpheli şahsa, Denetimli Serbestlik verilmiştir. Diğer şüphelilerden ise Malatya ilinden (7) kişi,  Mersin ilinden (3) kişi,  Muş ilinden  (2) kişi,  Antalya ilinden (2) kişi,  Elazığ ilinden (1) kişi, İstanbul ilinden (1) kişi,   Afyonkarahisar ilinden (1) kişi ve  Balıkesir ilinden (1) kişi  olmak üzere toplamda (18) şahıs çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız