SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çeteye 5 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonda suç örgütü kurdukları, çek- senet tahsilatı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 kişiden 5'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerinin İlimiz genelinde yaptığı istihbari çalışmalarda; bir suç örgütü varlığının tespit edilmesi üzerine;

Elde edilen bilgi ve duyumlar doğrultusunda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile şahıslarla ilgili detaylı çalışmalara başlanılmış, uzun süreli çalışmalar neticesinde şahısların ilimizde bir çok suça karıştıkları tespit edilmiştir.

Malatya C.Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 20.01.2009 günü eş zamanlı olarak ilimizde gerçekleştirilen operasyonla toplam 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda;

- 3 Adet tabanca ve bu tabancalara ait 2 adet şarjör ve 16 adet dolu fişek
- 1 Adet tek kırma av tüfeği ve bu tüfeğe ait 27 adet dolu fişek
- 4 Adet MKE yapımı G-3 tipinde dolu fişek
- 7 Adet kuru sıkı tabanca fişeği
- 1 Adet kama, 1 adet kasatura, 2 adet kelebek tabir edilen bıçak
- 1 Adet metal malzemeden yapılan kelepçe ve 2 adet kelepçe anahtarı
- 28 gr. ağırlığında esrar maddesi
- Ayrıca şüpheli şahıslara ait cep telefonu, sim kartları, Cd’ler, kasetler ve bilgisayar kasaları ile çok sayıda doküman ele geçirilmiştir.

Yakalanan 12 şüpheli şahıs 23.01.2009 tarihinde “SUÇ İŞLEMEK AMACI İLE SİLAHLI ÖRGÜT KURMAK, ÖRGÜTÜ YÖNETMEK, ÖRGÜTE ÜYE OLMAK, ÖRGÜT ADINA BİRDEN FAZLA SUÇ İŞLEMEK (Nitelikli Yağma, Azmettirme, Tehdit, 6136 SKM, Çek Senet Tahsilatı Yapmak, Darp )ÖRGÜT ADINA BİLEREK HİZMET YÜKLENMEK” suçlarından hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte Malatya C.Başsavcılığına sevk edilmiş olup, 5 Şüpheli şahıs tutuklanarak İlimiz E Tipi Ceza İnfaz kurumuna teslim edilmişlerdir."

Çete operasyonunda; "1-)S.A.: Ş. oğlu 1979 Yeşilyurt dğ., 2-)E.G.: H. oğlu 1978 Malatya dğ., 3-)E.B.: H. oğlu 1979 Malatya dğ., 4-)S.Ö.:M. oğlu 1984 Malatya dğ., 5-)H.D.: H. oğlu 1985 Malatya dğ., 6-) M.Y.: M. oğlu 1985 Malatya dğ., 7-)M.E.B.: V. oğlu 1979 Malatya dğ., 8-)H.G.: C. oğlu 1981Malatya dğ., 9-)Y.E.: A. oğlu 1979 Adıyaman dğ., 10-) S.B.: H. oğlu 1978 Akçadağ dğ., 11-)A.A.U.: H. oğlu Arguvan 1963 dğ.,12-)F.K.: F. oğlu 1989 Malatya dğ., " adlı şahıslar gözaltına alınmışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız