SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çetin Altan Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:00:16
Çetin Altan Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan'ın babası, gazeteci Çetin Altan, 88 yaşında hayatını kaybetti. 

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan'ın babası, gazeteci Çetin Altan'ın bugün saat 11.00 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Haziran ayında rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan gazeteci Altan, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Çetin Altan'la ilgili tedavi gördüğü Fatih Üniversitesi Hastanesi yazılı açıklama yaptı. Hastane tarafından yapılan açıklamada, Altan'ın zatürreye bağlı solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gazeteci- yazar Çetin Altan, 19.05.2015 tarihinde idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde tedavisine ayakta devam edilmiştir. Son olarak Eylül ayında hastanemize yatış yapan hastamız, KOAH olarak bilinen kronik obstrüktif akciğer hatalığı, solunum yetmezliği, bronşektazi, zatürre, idrar yolu enfeksiyonu, ve sepsis tanılarıyla takip ve tedavi edilmekteydi. Hastamız, 22.10.2015 tarihinde saat 11.05 itibariyle zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve septik şok nedeniyle 88 yaşında vefat etmiştir. Yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ÇETİN ALTAN KİMDİR

22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1943-1944'de Çınaraltı, Varlık, İstanbul ve Kaynak'ta şiirleri ve düz yazıları çıktı. İlk kitabı Üçüncü Mevki 1946'da yayınlandı. Ulus gazetesinde muhabir olarak başladığı gazeteciliğe Hür Ses'de fıkra yazarlığı ile devam etti. Daha sonra Halkçı, Tan, Akşam, Milliyet, Yeni Ortam, Hürriyet, Güneş gazetelerinde ve Çarşaf dergisinde köşe yazıları yazdı. Dünyanın en çok köşe yazısı yazmış yazarlarındandır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız