SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cetvel' 134 Kat Birden Fırladı!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:57:17
'Cetvel' 134 Kat Birden Fırladı!.
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi yönetiminin, belediyelerin şirket kurması için gereken Bakanlar Kurulu iznini aşmak için hülle yoluyla edindiği Cetvel Ltd. Şti.’nin 15 bin TL sermayesinin yaklaşık 134 kat artarak 2 Milyon 15 bin TL’ye yükseltildiği öğrenildi. 

Ticaret Sicil Gazetesi’nin 2 Temmuz 2014 tarihli sayısında yayımlanan şirket genel kurul kararına göre, 4 Haziran 2014 tarihinde yapılan şirket genel kurul toplantısında, Yeşilyurt Belediyesi ve AKP Malatya İl Yönetimi’ndeki isimlere yakın işadamlarına ait bir eğitim kurumunda çalışan İsmail Batar’a kurdurulan Cetvel Ltd. Şti.’nin sermayesi 2 milyon TL arttırım ile 2 milyon 15 bin TL’ye çıkarıldı. 

Bu arada Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, işyerinin bulunduğu bina adres gösterilerek kurulan ve sonra belediyeye "hibe" edilen Cetvel Ltd. Şti.nin kuruluşu konusunda bir hafta içinde birbiriyle çelişen iki ayrı açıklama yaptı.

Başkan Polat,  Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin son toplantısında, şirketin Bakanlar Kurulu iznini aşmak için hülle yoluyla kurulduğuna ilişkin haberler konusunda yaptığı açıklamada, “Şimdi Cetvel şirketi ile ilgili şöyle bir durum var: Bir insan (elindeki kalemi göstererek) şu kalemi belediyeye bağışlayabildiği gibi sıfırdan kurulmuş hiçbir işlem görmemiş sıfır faaliyeti olan bir şirket kurmuş, nasıl belediyeye arsa ve araç bağışı oluyorsa birisi gelmiş bu şirketi belediyeye bağışlamış. Bu vatandaş gelmiş demiş ki, ‘Ben bu şirketi belediyeye bağışlıyorum. Belediye bu bağışımı kabul etsin’ Biz de bu şirketi bağış olarak kabul etmişiz. Biz bu şirketi işletebiliriz, işletmeyebiliriz. Faaliyete geçirebiliriz geçirmeyebiliriz. Bundan sonraki bütün faaliyetleri Yeşilyurt Belediyesi’nin sorumluluğu altındadır” şeklinde konuşarak şirketin kuruluşunu Yeşilyurt Belediyesi’ne sevdalı bir vatandaşın iyilik hareketi gibi lanse etti. 

Ancak Başkan Hacı Uğur Polat, Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Derneği’nin açılış töreninde de, Gazeteci Güler Hazar’ın, Yeşilyurt Belediyesi’nin şirket kurma yöntemi konusundaki sorusu üzerine “Bakanlar Kurulu belediyelerin şirket kurmasına kolay kolay izin vermiyor. Biz de bu yolu seçtik” şeklinde cevap vermişti. 

Diğer yandan, Başkan Polat'ın "Biz bu şirketi işletebiliriz, işletmeyebiliriz. Faaliyete geçirebiliriz geçirmeyebiliriz" diyerek faaliyete geçip geçmeyeceği henüz belli olmadığını açıkladığı şirkete Yeşilyurt Belediyesi'nin 2 Milyon TL para aktarması ilginç bulunuyor.

FOTO: Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat (sağdaki), Belediye Meclisi'nin Temmuz toplantısında Cetvel ile ilgili açıklamalar yaptı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız