SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cetvel Gibi Yollar Açtık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:17:02
A- A+ PAYLAŞ

Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, beldenin imarını yaparken, büyükşehre uygun, beldenin 100 yılını düşünerek planlama yaptıklarını söyledi.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Beldesi Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, büyükşehir ile birlikte beldelik statüsünün kaldırılıp Yeşilyurt merkez ilçeye bağlı mahalle olacağını hatırlatarak, Bostanbaşı’nda 4,5 yılda yaptıkları imar uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Aydoğan, “Şehir planı önemlidir. Plansız ve çarpık yapılaşmanın ne olduğunu herkes biliyor artık. 2009’da göreve geldiğimizde ilk işimiz, buraya şehir planı yapmak oldu. Türkiye’de ilk 3’e girmiş firma ile çalıştık. Beldeler şehrin önünü tıkayan değil, açan olması mantığı ile yola çıktık. Dolayısıyla, planlarımızı yaparken, büyük şehre uygun yaptık. Uzman ve bilirkişiler, Malatya Belediyesi ve Yakınca’nın planına da bakıp, Bostanbaşı’na imar planı uygulandı. Yeni imar planı yaparken, yeşili ve tabiatı da korumamız gerektiği mantığı ile yola çıktık. Bostanbaşı’nın üst kısmını yeşil alan olarak bıraktık. İmar planı yaparken hem konut alanlarını hem de sosyal alanları da düşündük. İnsanlar bir yerde yaşarken, spor ve yürüyüş yapacak, yeşil alanı olacak ve aynı zamanda konutta oturacak” ifadelerini kullandı.

Yol açarken de cetvel planı uyguladıklarına dikkat çeken Aydoğan, “Gerek Yeşilyurt Adıyaman yolu ve gerekse Fahri Kayahan ve Tecde bölgesinden gelen yolu beldemizle birleştirip, cetvel gibi açılmış yollar oluşturduk. Yol açarken vatandaşlarla istişare ettik, ikna yoluna gittik ve çok fazla mahkemeler önümüze çıkmadan yolları açtık” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız