SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Cevabını Veririm, Fakat..''

A- A+ PAYLAŞ

ADIYAMAN- İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, aynı zamanda rektör vekili olduğu Adıyaman Üniversitesi Senatosu'na başkanlık etti ve açılışa katılmadığı için kendisini eleştiren AKP Adıyaman Milletvekilinin eleştirilerini yanıtladı.

"CEVABINI VERİRİM FAKAT.."
Adıyaman Üniversitesi Senatosu, Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin önceki gün yapılan açılışına katılmadığı için AKP Milletvekili tarafından sert eleştirilere hedef olduğunu söyleyen Hilmioğlu, "Aynı gün, aynı saatte YÖK'te toplantısındaydım. Açılışa katılamamamın kişi veya kurumlara karşı tavır falan olarak algılanmaması lazım. Benim kimseyle kavga etme gibi bir niyetim yoktur. Benim ve senato üyelerinin kavgası,
Adıyaman Üniversitesi'nin hızlı bir şekilde gelişmesidir.

Benim şahsıma yönelik bu sözlerin cevabını veririm fakat gerginliğe meydan vermek istemiyorum. Sayın milletvekili öyle demiş ama ben karşılığında bir şey demiyorum. Buradan cevap vermem, başka türlü algılanmasın. Sadece bu üniversitenin çıkarı için cevap vermiyorum" şeklinde konuştu.

SENATONUN İLK KARARI..
Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasında gerçekleştirilen ilk senato toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Hilmioğlu, senato kararlarını açıkladı.

Prof. Dr. Hilmioğlu, laik ve demokrat Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileri olan nesiller yetiştireceklerini bildirerek, "Senatomuzun ilk toplantısında bir takım kararlar alındı. Fakat kamuoyuyla paylaşmak istediğimiz iki kararı açıklamak istiyorum.

Senatomuzun ilk kararı, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Anayasa ve yasalarımızda ifadesini bulduğu şekliyle Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yılmaz savunucusu, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, akıl ve bilimin ışığında ilerlemeyi kendisine temel görev kabul eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşaması ve çağdaş uygarlık düzeyinin gerisinde kalmayan bir devlet olması için çalışmayı amaçlayan, bu temel ilkelere uygun ve çağın gerektirdiği bilgilerle donatılmış, yüksek rekabet gücüne sahip, ülke sevgisini başka her türlü değerin üstünde tutan, bu bağlamda Atatürk sevgisiyle dopdolu, Cumhuriyetimizin temel felsefesine yürekten bağlı bir gençlik yetiştirmeyi temel ilke olarak belirleyen bir üniversite olacağımızı taahhüt ederiz. İkinci kararımızsa, tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik, mimarlık, su ürünleri, ziraat, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, güzel sanatlar fakültesi, turizm işletmeciliği ve otelciliği, yabancı diller yüksekokuluyla sağlık bilimleri enstitüsünün açılması kararı alındı" dedi.

KATILMADIĞI AÇILIŞ..
Koç Vakfı tarafından Adıyaman'a yaptırılan Eğitim Fakültesi binasının açılışı 2 gün önce yapıldıı. Açılış için Adıyaman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı törene, Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu katılmadı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Adıyaman Üniversitesi kampus alanına gelişlerinde öğrenciler ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmioğlu'nun törene katılmayışı nedeniyle Bakan Çelik'i, Rektör Yardımcısı Mustafa Gündüz karşıladı.

Çeşitli platformlarda yaptığı konuşmalarda hükümeti eleştiren Hilmioğlu'nun rektörü bulunduğu üniversitenin fakülte binasının açılışına katılmamasına siyasiler sert tepki gösterdi. Gazetecilerin Hilmioğlu'nun açılış törenine neden katılmadığı sorulan Bakan Çelik, "Bu konuda hiçbir şey söylemiyorum. Ben söyleyeceğimi kürsüde söyledim" dedi.

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, "Devletin bakanı ve Türkiye'nin en büyük işadamının katıldığı bir törene katılmamak nezaketle izah edilemez. Milletle problemi olan insanların siyaseti bu kadar ikinci düzeye düşürmüş olmaları, onların halka ne derece önem verdiğinin göstergesidir. Rektör açılışa gelmemişse bunun bir açıklaması olmalı ve hepimizi tatmin edecek şekilde izah etmelidir" şeklinde konuştu.

Bu arada, diğer Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun da, Hilmioğlu'na törene katılmaması nedeniyle sert eleştiriler yönelttiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız