SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cevap Yerine 'Polemik'!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanlığı, ilk defa malatyahaber.com tarafından gündeme taşınan doğalgaz skandalı ile ilgili olarak Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran tarafından meclis başkanlığına verilen soru önergesinde yer alan sorulara cevap vermek yerine ‘Gazete kupürlerine dayalı olarak değil, yasal mevzuat çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettirmek durumundayız’ sözleri ile polemik yapmayı tercih etti.

Malatya Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Mehmet Moran, 2 Eylül 2009’da yapılan belediye meclis toplantısında malatyahaber.com yazarı Niyazi Doğan tarafından yazılan ‘Orda Kimse Var mı?’ başlıklı yazıda yer alan iddia ve belgesel bilgileri kaynak göstererek ve sözkonusu yazıyı ekleyerek Malatya Belediye Meclis Başkanlığı’na 6 sorudan oluşan bir soru önergesi vermişti.

Sözkonusu soru önergesinde Mehmet Moran Malatya Belediye Başkanlığı’na,

1-Basına yansıyan bu haberin içeriği doğrumudur?

2- Yasal ortakların tamamının iştirak etmediği (Belediye % 10 yasal ortak) bir şirkette ortaklar kurulu nasıl toplanmış ve nasıl yönetim ve denetim kurulu oluşturabilmiş?

3- Dolayısıyla, ilgili Ticaret kanununa göre aykırı oluşan bu kurulların aldıkları kararlar tartışmalıdır ve hükümsüz sayılmaz mı?

4- Şimdiye kadar ki faaliyetlerden elde edilen kârdan Belediye ye düşen hisse ne kadardır ve nerede tutuluyor?

5- Geçtiğimiz yıllarda şirket el değişti. İlk sahip olan Pegaz, önemli bir kârla şirketi başka bir firmaya devretti. Bu satışta Belediyenin, hissesiyle mütenasip hak ve hukuku korunabildi mi? ortağı olunan ama yönetim ve denetiminde olunmayan bir şirketin satış şartlarının belirlenmesinde ve pazarlığında " diğer hissedarların da hak ve menfaati gözetilmiştir " ifadesi inandırıcı olabilir mi?

6-Malatya Belediyesinin sahsında Devleti zarara uğratanlar hakkında Adli ve İdari yönden soruşturma başlatılmış mıdır? Adli ve İdari yönden soruşturma başlatılmadıysa, başlatılmamasının hukuki bir izahı var mıdır? sorularını yöneltmiş ve ‘Hukuki bir izahı yoksa zararın tesbiti ve sorumlularından tahsili için ilgili makamlara suç duyurusunda bulunulmasını’ talep etmişti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır imzası ile 30 Eylül 2009 tarihinde Mehmet Moran’a gönderilen yazılı cevapta (!) ise, sorulara karşılık mantıklı açıklamalar yapılması yerine ‘Gazete kupürlerine dayalı olarak değil, yasal mevzuat çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettirmek durumundayız’ denildi.

Belediye Başkanı Çakır’ın soru önergesine verdiği cevap (!) şöyle: ‘’Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş.ne ortaklık konusunda , Belediyemizin ortaklık işlemleri için 30 Nisan 2009 ve 14 Mayıs 2009 tarihlerinde gerekli yazışmalara başlanmış, Malatya Doğalgaz A.Ş. hisselerinden Belediyemize bedelsiz devrolacak hisselerin devri için gerekli girişimlerde bulunulmuş olup, kanuni süreç devam etmektedir.

Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile ilgili olarak, yasaların öngördüğü yasal sınırlar içerisinde çalışmalara devam edilmekte olup, yasal olarak ne gerekiyor ise o yapılmaktadır.

Gazete kupürlerine dayalı olarak değil, yasal mevzuat çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettirmek durumundayız.

Konuyla ilgili olarak kimsenin endişelenmesine gerek yoktur.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız