SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ceviz Festivali Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

 Hekimhan'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ceviz ve Kültür Festivali'nde coşkulu anlar yaşandı. Konserlerinde verildiği festivale katılımın yüksek olduğu belirtiliyor.

Festivalin açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Demir, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Kaymakam Nurettin Dayan, ilçeye bağlı belde belediye başkanları, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, katılımcı firmalara ve sponsorlara teşekkür ederken, Kaymakam Nurettin Dayan, Hekimhan'ın yeraltı kaynaklarının önemli olduğunu ve bu kaynakların kısa bir sürede ülke ekonomisinde değerlendirileceğini belirtti.

AKP Milletvekili Öznur Çalık , Yamadağı'na yaptırılacak olan kayak merkezi planlamasıyla Hekimhan'ın turizme katkı sunacağını belirterek, ilçenin içme suyu projesini sonuçlandıracaklarını ve demir madeni kaynaklarının faaliyete geçmesi için çalışma yapacaklarını ifade etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan'ın ekonomi ve nüfus anlamında küçültülen, kaynakları kullanılmayan ilçe olduğunu söyledi.

Festival programındaki konserde mahalli sanatçılar ile Cengiz Özkan , Latif Doğan ve Erdal Erzincan sahne aldı. 29 Temmuz Cuma günü başlayan festival, iki gün sürdü. Sakarya İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen Geleneksel Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'nin son gününde konuşmalar yapılıp, plaketler verildi.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR'

İstanbul Bağımsız milletvekili seçilen Hekimhan doğumlu İhsan Barutçu konuşmasında, son günlerdeki terör olaylarına temas ederek, Malatyalılar ve Hekimhanlıların bu tür oyunlara gelmeyeceklerini bildirdi. Birlik ve beraberlikten söz eden Barutçu, bu tür şenliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini dile getirdi.

'HİZMET AĞASI'
Bu arada, ilçeye meslek yüksek okulu binasını yaptıran iş adamı Mehmet Emin Sungur ise, ilçenin hizmet ağası seçildi. Hizmet ağası seçilmesi nedeniyle yaptığı kısa konuşmada, Hekimhan ilçesinin kültür ve eğitiminin yüksek olduğuna dikkat çeken iş adamı Mehmet Emin Sungur, Hekimhan'a hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

'TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK'

Festivalin son günüde konuşma yapan Kaymakam Nurettin Dayan, ilçe merkezindeki içme suyu probleminin çözülmesi için milletvekillerinin söz verdiğini ifade ederek, Yama Dağı'na yapılacak olan kayak merkezi temelinin önümüzdeki günlerde atılacağını, burasının tamamlanması ile ilçe turizm potansiyelinin artacağını vurguladı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız