SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Bilinci İstanbul'a Uçurdu

0
Güncellendi - 2015-12-29 20:19:24
Çevre Bilinci İstanbul'a Uçurdu
A- A+ PAYLAŞ

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katkılarıyla; çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla 2012-2013 sezonunda başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi kapsamında geri dönüşümlü atıkların toplanma bilincini kazanmaları için Arguvan’da öğrencilerin katılması sağlandı.

Proje, 4. yılında geri dönüşümlü atıkları toplayarak doğanın korunmasına katkıda bulunan öğrencilere ve çevre dostlarına farklı sürprizler sunuyor.

Bu yıl şenlik formatında düzenlenen etkinliklere ve şenliklere Türkiye’nin farklı illerinden de çocuklar davet edildi. Proje kapsamında 27 Aralık Pazar günü düzenlenecek ilk etkinlikte Arguvan’dan en çok geri dönüşümlü atık toplayan Atmalılar İlköğretim Okulundan 12 öğrenci ve 2 öğretmen ağırlanacak.

Proje kapsamında etkinliğe katılmaya hak kazanan Atmalılar İlköğretim Okulu öğrencilerini Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer, Belediye Başkan Yardımcısı Kanber Yıldırım, Atmalılar İlköğretim Okulu Müdürü Duygu Şirolu, öğretmen ve öğrencileri Malatya Havaalanına yolcu ettiler.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Projenin İstanbul ayağında Ataşehir Belediyesi ve Fenerbahçe Spor Kulübü oluştururken Arguvan ayağını ise Arguvan Beledieysi ile Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü oluşturduğu önemli olan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesi ile Arguvan’ında Ataşehir Belediyesi ile Kardeş Belediyecilik projesi kapsamında geri dönüşümlü atıkları toplayarak doğanın korunmasına katkıda bulunmalarını amaçlayan Arguvan’daki bütün okulların katıldığı ve en çok geri dönüşümlü atık toplayan Atmalılar İlköğretim Okulu İstanbul’a etkinliğe gitmeye hak kazandı. Çevreye karşı sorumluluk küçük yaşlarda edinilir. Ben bu projenin Türkiye’nin her tarafına yayılmasını arzu ediyorum. Doğa’nın kıymetini bilmek zorundayız. Bu projeyi gerçekleştiren ve Arguvan’ında yer almasını sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arguvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hafız İmer ise “Öylesi bir proje ile Arguvan’ında dahil olması bizleri sevindirdi. Buradaki amaç Arguvan Belediyesi olsun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olsun çevre bilincini oluşturmaktı, çevrenin temiz tutulmasına yönelikti. Emeği geçen Ataşehir Belediyesine, Arguvan Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Atmalılar İköğretim Okulu Müdürü Duygu Şirolu ise “Öğrencilerimize ve Öğretmenlerimize bu fırsatı yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Gerçkten güzel bir gezi olacak öğrencilerimiz için ikinci dönem nisan ayında TEOG sınavı olacak onun içinde moral ve motivasyon çok yüksek olacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a çiçek armağan ettiler. Öğrenciler ve öğretmenler daha sonra havaalanına uğurlandı.

27 Aralık Pazar günü Saat 14.00’de Novada Alışveriş Merkezi’nde “İrem ve köpeği Cash” ve “İllüzyonist Volkan Tunç”un gösterileri ile başlayacak olan şenlikte GRİPİN de çocuklara eşlik edecek. Öğrenciler gösterilerden sonra saat 18.00’de başlayacak Fenerbahçe-Royal Halı Gaziantep maçını da izleyecekler…

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız