SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Düzeni Planı..

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdaresi ve Malatya Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan çevre düzeni planının Haziran ayına kadar bitirilmesi bekleniyor.

Doğuda Kömürhan Köprüsü, kuzeyde Karakaya Baraj Gölü, batıda Akçadağ ilçesi ve güneyde Gündüzbey'in de dahil olduğu sınırlar içerisinde toplam 130 bin 9 hektarlık alana 1/25 bin ölçekli çevre düzeni çalışması yapılacak.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er konu hakkında, "İl çevre düzeni planı ilimizin; doğusunda Kale ilçesi kömürhan köprüsü, kuzeyinde karakaya baraj gölü, batısında Akçadağ ilçe merkezi dahil, güneyinde ise Gündüzbey kaptaj bölgesi dahil ile sınırlı, yaklaşık 130 bin9 hektar alana ait 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı çalışmaları 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 6. Maddesi gereği idaremiz ve Malatya Belediyesi tarafından ortaklaşa sürdürülmektedir. Çevre düzeni planı çalışmalarında 1. aşama olarak değerlendirebileceğimiz "coğrafi bilgi sistemleri ile veri toplama ve analiz çalışmalarının yapımı" işi ihale edilerek 10.05.2010 tarihinde sözleşmesi imzalanmış; 17.05.2010 tarihinde işe başlanılmıştır. Bu kapsamda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından idaremiz tarafından görüş sorulmuş, bu kurumların projeleri ve yapılacak olan planlamaya esas teşkil edecek kurumsal veriler temin edilerek yüklenici firmaya teslim edilmiştir. Harita genel komutanlığından
planlama alanına ait halihazır haritalar dijital ortamda satın alınmıştır. Sürecin başında iken, planlama sürecine katkı sağlamak, görüşlerini almak, katılımı sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla birçok sivil toplum kuruluşuna resmi yazı ile görüş sorulmuştur. Bu çalışmalarda büyük önem arz eden jeolojik etüt raporuna esas olan ve MTA genel müdürlüğünden temin edilen haritalarda bir takım problemlerin olduğu tespit edilmiş, bu problemlerin giderilmesi çalışmaları nedeniyle, süreçte geçici bir aksama ve gecikme meydana gelmiştir. Bu problemin çözümünü müteakiben 1. aşama olan analiz çalışmaları aşaması sonlanacaktır. Analiz aşamasının tamamlanması ile şimdiye dek yapılan çalışmaların özetlenerek sunulacağı, katılımcıların eleştirileri ve planlama sürecine ilişkin önerilerinin talep edileceği geniş katılımlı 1. bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Söz konusu toplantıya ilgili kurum ve kuruluşlar ve tüm sivil toplum örgütleri davet edilerek birinci bilgilendirme toplantısında, görüş ve önerilerine
başvurulacaktır. Plan kararlarının oluşturalacağı ve işin en önemli kısmını oluşturacak olan 1. ve 2. katılım toplantıları düzenlenerek; kamuoyu, meslek odaları, ilgili belediyeler vb. Tüm paydaşların karar verme sürecine etkin olarak katılımı sağlanacaktır. Çevre düzeni planının 2011 yılı haziran ayı ortalarında nihai halini alarak il genel meclisi ve belediye meclisinin onayına sunulması hedeflenmektedir. Büyükşehir belediyesi olma yönünde mesafe kateden ilimize yakışır, uygulanabilir ve şehrin geleceğini teminat altına alan çevre düzeni planı çalışması; henüz büyükşehir belediyesi olmasa da bir büyükşehir belediyesince yapılmakta olan 1/5 bin ölçekli nazım imar planı hassasiyetinde sürdürülmekte olup, merkez ve yakın çevresindeki belediyeler arası eşgüdümün sağlanmasını hedeflemektedir" ifadelerini kullandı.
İl Özel İdaresi'nin 2010 yılı imar faaliyetleri şöyle belirtildi: "Köy yerleşim yeri alan tespiti : 29, İfraz tevhit vb. İşler : 64, Halihazır harita onayı : 61, Mevzi imar planı onayı : 43, Yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi: 56, İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı : 39, Kaçak inşaat mühürleme :6, Kaçak inşaat para cezası uygulama : 6, Kaçak inşaat yıkım : 3." dedi.

BATTALGAZİ'DEKİ SURLAR

Battalgazi ilçesinde yıkılan surların onarımı için Tabiat fonunda biriken bütçeyle bu yıl net 200 bin TL Battalgazi belediyesine aktarılarak surların yapımına başlandığı, önümüzdeki yıl bu miktarı arttırarak daha da fazla onarım yapılmasının hedeflendiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız