SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çevre Düzenlemesi Yapılıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:40:38
'Çevre Düzenlemesi Yapılıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Hizmet binası arkasında hizmete giren Sanat Galerisi’nin yanı sıra Sanat Sokağı’nda da inşaat çalışmaları bitme aşamasına getirildi. 

Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile birlikte Belediye arkasını bir kültür adasına dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenleme çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor. 30 dönüm alan üzerinde; Malatya mutfağı, türkü kafe, halıcı konağı, sohbet kafe, kitap kafe, kent müzesi ve gençlik merkezi gibi 7 ayrı birimi bünyesinde barındıran Sanat Sokağı ile onlarca kursa ev sahipliği yapan Sanat Galerisi alanı içerisinde 18.300 m2’lik kısımda peyzaj ve düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 

Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında; toplam alanın 7300 m2’lik kısmında çimlendirme, geriye kalan 11.000 m2’lik kısmında ise havuz gurupları, oturma alanları yer alacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını belirterek, “Belediye Başkanlığı görevini devraldığımız ilk günden itibaren Malatya’nın hem fiziki hem de kültür ve sanat alanında gelişmesi gerektiğini, bu nedenle de sosyal ve kültürel belediyeciliğe en az fiziki yatırımlar kadar önem verdiğimizi söyledik, söylüyoruz. 

Şehrimizde sosyal ve kültürel etkinliklerin çok daha güzel ve nezih mekanlarda yapılmasını temin etmek amacıyla da Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler gibi yatırımlara ağırlık verdik. Hatta bu projelerimizi ilçelerimizde de yaygınlaştırmak için proje çalışmalarımızın önemli bir kısmını tamamladık. 

Büyük önem verdiğimiz Sanat Galerisi ve Sanat Sokağımızın çevre düzenleme çalışmaları devam etmekte olup, şu anda alanın alt yapı ve yağmur drenaj kanallarının yapımı ile ilgili işler yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Çalışmalar tamamlandığında burası gerçekten bir kültür adasına dönüşmüş olacaktır” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız