SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Fuarı Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:44
Çevre Fuarı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi’nin Dünya Çevre Haftası nedeniyle organize ettiği etkinlikler kapsamında çevre fuarı açıldı.

Malatya Belediyesi Hizmet Binası yanında bulunan çadırda açılan fuara Vali Yardımcısı Latif Memiş, Malatya Belediye Başkan Vekili Hasan Atay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Başkan Yardımcıları Alican Bozkurt, Selim Pilten, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Mehter Takımının konseri ile Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Başkan Vekili Hasan Atay açılış konuşması yaptı.

Belediye Başkan Vekili Hasan Atay, yaptığı konuşmada, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için, kamuoyunun bilinçlendirilmesinin günümüzde büyük bir önem arz ettiğini belirterek, gayelerinin kirletmeden koruma-kullanma dengesini sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Vekili Atay, “Şehrimizin yanı başında kalmış olan mevcut katı atık sahasının rehabilite edilmesi amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Çöp alanlarının üzerini kapatıp, yeşillendirme çalışmaları yaptık. Ayrıca bölgemizde ilk olarak Belediyemiz tarafından Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi kuruldu. Yine geçtiğimiz günlerde temelini attığımız tesisle mevcut katı atık sahasından elektrik üreteceğiz” dedi.

Malatya Belediyesinin pil toplama kampanyasıyla 3 ton atık pil topladığını vurgulayan Atay, “Çevre konusunda önemli bir problem olan hava kirliliği ile etkin mücadele ediyoruz.  Son zamanlarda mücadele ettiğimiz diğer önemli problem ise gürültü kirliliğidir.  Gürültü probleminin belirlenmesine yönelik, Malatya yerleşim alanları için 2014 yılına kadar gürültü haritaları yapılacak ve harita sonuçlarına göre eylem planları hazırlanacak. Bu doğrultuda TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile yapılan sözleşme kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Katı atıkların düzenli depolanması amacıyla Kapıkaya bölgesinde 528 dönüm alan üzerinde "Katı Atık Bertaraf Tesisi yapımı devam etmektedir. Tek amacımız var o da daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Malatya. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında bisiklet yarışı ile satranç yarışması düzenlenirken, Esenlik Spor Kulübü sporcuları sportif gösteriler, Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu da tiyatro gösterileri düzenlediler. Malatya Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu mini bir konser verirken, folklor gösterileri de büyük beğeni topladı. Fuara katılan çocuklar uçurtma ve balon şenliğine katılarak gönüllerince eğlendiler.

Çevre fuarı kapsamında kurum, kuruluş ve çeşitli firmalar tarafından açılan stantlar da çevrenin korunmasıyla ilgili afiş ve kitapçıkların yanı sıra çocuklar için küçük hediyeler dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız