SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevre Konulu Resim Yarışması Ödülleri

0
Güncellendi - 2016-06-03 18:51:43
Çevre Konulu Resim Yarışması Ödülleri
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Resim Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve 20. Fikir Sofrası Toplantısı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen platform üyeleri katıldı.

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 15 Mart- 15 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen Resim Yarışması’nın ödül töreni tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirildi. Ödül törenine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Fikir Sofrası Kurucu Başkanı Ahmet Arslan, Fikir Sofrası Platformu üyeleri ve davetliler katıldı.

çevreöd1Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çevre ve doğaya karşı farkındalık yaratma adına çevre ile ilgili yarışma düzenlediklerini belirterek, yarışmaya katılan öğrencileri kutladı. Başkan Gürkan, 20. Fikir Sofrası Toplantısı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen platform üyelerine Battalgazi ilçesi hakkında bilgiler vererek, “Battalgazi insanlık tarihi ve insanlık medeniyetinin başladığı medeniyetler merkezidir. 9 bin yıllık geçmişi olan bir medeniyettir. Aynı zamanda ilk İslam olan beldedir. Aynı zamanda Anadolu’yu Anayurt yapan yerin adıdır Battalgazi. Biz tarih kitaplarımızda Anadolu’yu 1071 Malazgirt zaferiyle hep fethedildiğini öğrendik. Oysa ki Horosan Erenleri’nin 650 yıllarından sonra Malatya’ya gelip yerleşmeleri ve Malatya Sancağında Sivas, Kayseri, Ankara’nın ve gerekse Eskişehir’in fetih süreci Malatya Sancağı’nın koordinasyonunda gerçekleşmiştir. Onun içindir ki Hüseyin Gazi Ankara Kalesinde şehit olmuştur, Battalgazi’de Eskişehir’in fetih sürecinde şehit olmuştur. O anlamda Anadolu’nun fethi, 4 yüz yıl önce Malatya’dan yani Battalgazi’den başlamıştır. Aynı zamanda Battalgazi’yi biz ‘Anadolu’yu Anayurt yapan Destan şehir’ diye tarif ederken, Evliya Çelebi’de buranın bağlarıyla, bostanlarıyla meşhur olan ve insanlarını da ‘Seçkin’ insanların yaşadığı yer diye tarif ettiği bir yerdir. Battalgazi demek Malatya demektir, Battalgazi demek Türkiye’dir diyoruz, Battalgazi demek insanlık medeniyetleri açısından da Dünya medeniyetlerinin başlangıç orjini olan temel yerin adıdır” dedi.

çevreöznurBaşkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Resim Yarışması’nın ödül törenine geçildi. Lise kategorisinde Malatya Abdulkadir Eriş Lisesi’nden Aslı Tosun birinci,  Mustafa Tunç ikinci ve Derya Işık üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde ise, Ankara Atatürk Ortaokulu’ndan Busenur Şahin birinci, Malatya Doğa Koleji’nden Sudem Gül Erdoğan ve aynı okuldan İrem Şahin üçüncü oldu.

Mansiyon ödülünü de, Ankara Atatürk Ortaokulu’ndan Sudenaz Erdoğan, İzmir Takev İlköğretim Okulu’ndan Bade Kocabey, Malatya Hamit Fendoğlu Ortaokulu’ndan Hasari Bakış, Yine Malatya Hamit Fendoğlu Ortaokulu’ndan Esra Taşdemir, Ankara 13 Eylül Ortaokulu’ndan Mediha Kaya, Malatya 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu’ndan Ahmet Aslan, Ankara Atatürk Ortaokulu’ndan Nehir Eligül, Ankara Atatürk Ortaokulu’ndan Selennur Bayat, Malatya Doğa Koleji’nden Utku Yılmaz ve Malatya 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu’ndan İsmet Al isimli öğrenciler aldı.

Ankara Atatürk Ortaokulu’ndan Sudem Yağcı ise, jüri özel ödülüne layık görüldü. Öğrencilerin ödüllerini, programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  protokol üyeleri ve 20. Fikir Sofrası Toplantısı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen platform üyeleri verdi.

Bülten

ÇEVREYE VE DOĞAYA DUYARLI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ. (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız