SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevre ve Doğa Bilinci İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:46:59
A- A+ PAYLAŞ

Kültür Rehberleri (KÜRE) Malatya’nın en önemli sorunlarından biri olan çevre sorununa el attı. Çevreyle ilgili bir çalıştay düzenleyen rehberler Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Ahmet Özer’i ağırladı.

Malatya Kültür Yaşam Derneği’nin projelerinden olan ve Malatya Valiliği, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Büyükşehir, Battalgazi ile Yeşilyurt Belediyelerince desteklenen ve Malatya’nın Kültür Rehberlerini yetiştirme projesi kapsamında teorik ve pratik eğitim alan rehberler şimdide sorunlar hakkında bilgi almaya ve çözüm üretme arayışına girdiler. Malatya Mutfağı'nda gerçekleştirilen ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Ahmet Özer’ in katıldığı çalıştayda, evsel, tıbbı, kimyasal gibi atıklar, egzoz gazları, yeşil ve doğada yaşanan tahribat, atıkların geri dönüşümü gibi konular tartışıldı. Çalıştayda ayrıca geri dönüşümün ve yerinde ayrışımın geniş kitlelere yayılması için projeler üretilmesi gibi konular işlendi.

Kültür Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve basın sözcüsü Yaşar Karaaslan “ Dernek olarak hedefimiz, rehberlerimizi tam donanımlı bilgilerle donatmaktır. Malatya’nın kültürel ve sosyal yaşam alanında gerekli eğitimleri rehberlerimize verdikten sonra  şimdi de çevre ve doğa konularında bilinçlenmeleri için bir çalıştay düzenledik” diyerek çalıştay hakkında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız