SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevre Yolu'nun Altının Gelişimine Önem Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2017-10-18 01:28:01
A- A+ PAYLAŞ

Çilesiz Mahallesindeki Engelsiz Park-Mescid ile Kiltepe’deki Çocuk Oyun Parkını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ İlçemizin farklı bölgelerinde hizmete sunduğumuz park alanlarımız mimari yapıları, tasarımları ve hizmet alanlarıyla ilçemizin değişen dokusuna ciddi kazanımlar sağlıyor” şeklinde konuştu.

ENGELSİZ PARK İLE MESCİD YAPIMINDA SONA YAKLAŞILDI

Engelsiz Park ve Mescid’deki inşaat çalışmaları hakkında Başkan Yardımcısı Mehmet Güner’den detaylı bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak park projesinin önemli ve özel tarafının bulunduğuna dikkat çekti.

Engelli vatandaşların sosyal yaşamı ve fiziksel gelişimlerine fayda sağlayacak hizmetlere öncelik tanıdıklarını ifade eden Polat, “ 10 dönümlük alan üzerinde hizmete sunacağımız Engelsiz Parkımızın yapım aşamasında artık sona yaklaştık. Engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla gezip, dinlenebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlanan park alanında engelli fitness aletleri, engelli çocuk oyun grupları, basketbol sahası, kamelyalar, oturma grupları, pergolalar, yürüyüş yolları ve otopark alanları olacak. Park alanı içerisinde taş duvardan yaptırdığımız Mescidimiz ise farklı bir güzelliğin ortaya çıkmasını sağlayacak. Atalarımız kervansarayları, camileri, hanları ve hamam inşaatlarında taş duvarı daha fazla tercih etmişlerdir. Taş duvar tasarımı insanlara çok sıcak gelen, farklı bir görüntü sergileyen özel bir yapıdır. Engelsiz Parkımızın ön kısmındaki Mescidimizin taş duvardan yapılması hem parkımıza hem de bölgemize farklı bir renk katacaktır. Parkımızı ve mescidimizi yakın bir zamanda hizmete sunacağız” dedi.

KİLTEPE’DEKİ OYUN PARKININ BÜYÜK BİR KISMI TAMAMLANDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat daha sonra Kiltepe mahallesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Çocuk Oyun Parkını Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Birim Müdürleri ve  Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ile birlikte inceledi.

“46 YILDIR ATIL DURUMDAKİ ALANIMIZ YAŞANABİLİR BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTU”

Çocuk Oyun Parkından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan Muhtar Celal Demirtaş, “ 7 bin 600 metrekarelik alanımız imar planlarına göre çocuk oyun parkı olarak ayrılmasına rağmen 46 yıldır atıl durumdaydı. Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekibi burayı daha yaşanabilir, sosyal yaşama katkı sağlayacak şekilde çocuk oyun parkı olarak dönüşümü sağladılar, mahalle halkı adına kendilerine bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

“PARKIMIZDA ÇOCUKLARIMIZ GÖNÜLLERİNCE EĞLENECEKLER”

Kiltepe’deki Çocuk Oyun Parkının yakın zamanda hizmete sunulacağını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kiltepe mahallemize tasarımıyla, oyun gruplarıyla, yeşil alanıyla çok güzel bir park alanı kazandıracağız. Parkımızda artık son rötuşlar yapılıyor, ekiplerimiz oyun gruplarını monte ediyorlar. Atıl bir durumdayken yeşil alanları ve oyun gruplarıyla mahallemizin sosyal yaşam anlayışına farklılık kazandıracak şekilde hizmete sunacağımız parkımızın alt zeminini tartan pisten yapıyoruz, çocuklarımız burada doyasıya eğlenecekler. Kiltepe mahallemizde iki parkı hizmete sunduk, üçüncü parkımızı da inşallah yapacağız. ” dedi.

“ÇEVRE YOLUNUN ALT TARAFINDAKİ YERLEŞİM ALANLARININ GELİŞİMİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Çevre yolunun alt tarafındaki yerleşim alanlarının gelişmesi ve büyümesine öncelik tanıdıklarını sözlerine ekleyen Polat, “Çevre yolumuzun alt tarafında yaşanan sıkıntıların sebepleri arasında imar planı gelmektedir, oldukça küçük olan parsellerde evlerin olması bizi bir açmaza sokmaktadır. Tüm bu yaşananlara rağmen çevre yolumuzun alt tarafındaki yerleşim alanlarına özel ilgi ve yakınlık göstermekteyiz. Buradaki 16 mahallemizin tamamında alt ve üst yapı hizmetleri başta olmak üzere park çalışmalarına devam etmekteyiz. Yeşiltepe’nin sekiz mahallesi ile Melekbaba, İnönü, İlyas, Bentbaşı Kaynarca ve Çavuşoğlu mahallelerimize yönelik özel çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Çünkü buralarda imarla ilgili bir takım sorunlar olduğu için zamanında imar planında ibadet alanları, park alanları ve yeşil alanlar az bırakılmış ya da yok durumunda, ancak buna rağmen mahallelerimizdeki sıkıntılara çözüm bulmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesine ait sosyal tesisler gerek işletmecilik gerekse hizmet noktasında bir çok özel tesisten daha iyi fiyatlar başlı başına sosyal belediyecilik örneği Yeşilyurt Belediyesini tebrik ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (6 yıl önce)
    Başkanımızın yaptığı parklara bu yıl 2 günde bir uğradık ailecek kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim, yalnız çocuklara yönelik parklardan ziyade biraz da gençlerinde mahallelerde spor yapabilecekleri basketbol, voleybol, futbol vb sahalarında oluşturulması gençlerin kötü madde ve diğer alışkanlıklar kazanmasının önüne geçmektedir. bunlarında dikkate alınmasını rica ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (6 yıl önce)
    Park diye geçiştirmeyelim Malatya da yeşil alan kalmadı Fahri Kayahan da Ailemizle oturacak bir alan kalmadı Her yerde Gençlere hitap eden kafeler nargile salonları doldu. Umarım Yakın zaman da Kanal boyu gibi güvenliği olmayan silahlı çatışmalar yaşanmaz Yeşilyurt belediyesinin Turgut Özal mahallesinde açmış olduğu kafe dolup taşıyor Bazen Personel yetersizliği de olsa Teşekkür ederiz. Engelsiz park ve Mescid alanı İçinde böyle bir kafetarya olsaydı çok güzel olurdu Emeği geçenlere Teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Torje (6 yıl önce)
    Sacmasapan park yapmaktan baska hicbir ise yaramayan tek baskan????
    0
    0
    Yanıtla